Κωνσταντία Δημογλίδου: Η ξανθιά, αυστηρή και νηφάλια φωνή της Ελληνικής Αστυνομίας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

16.12.23

Κωνσταντία Δημογλίδου: Η ξανθιά, αυστηρή και νηφάλια φωνή της Ελληνικής Αστυνομίας

Η αλήθεια είναι ότι σε κάθε της εμφάνιση, τηλεοπτική ή… φυσική, κλέβει την παράσταση και συγκεντρώνει τα βλέμματα καθότι πρόκειται για μια πανέμορφη παρουσία. Αυτό όμως δεν θα ήταν αρκετό για καμία, πολλώ δε μάλλον για την εντυπωσιακή Αστυνόμο Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου, αν δεν συνδυαζόταν με ευφράδεια, εξυπνάδα, γνώση και, κακά τα ψέματα, ταλέντο στην επικοινωνία.

Η κ. Δημογλίδου εδώ και δύο χρόνια είναι η «φωνή» και το πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς είναι η αστυνομικός που πρωταγωνιστεί στην ενημέρωση όλων των μεγάλων υποθέσεων που κυριαρχούν στην επικαιρότητα. Απο τα Τέμπη μέχρι την υπόθεση της 12χρονης στην Κολωνό κι από το χάσκι Όλιβερ στην Αράχωβα έως την οπαδική βία σου Ρέντη, η 33χρονη δυναμική αστυνόμος εκτός από εντυπωσιακή εμφάνιση διαθέτει και εξαιρετικό λόγο, κερδίζοντας τις εντυπώσεις, με τους συναδέλφους της να μιλούν για μια εξαίρετη και μάχιμη αξιωματικό που εκφράζει το σύγχρονο πρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ.

Η πορεία της

Η αστυνόμος Β’ αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας το 2012. Έκτοτε υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις ευθύνης σε Υπηρεσίες του Πειραιά καθώς και στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Το 2015 ανέλαβε καθήκοντα στο Τμήμα Εθιμοτυπίας και Δημοσίων Σχέσεων της Διεύθυνσης Επικοινωνίας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Από το 2016 διδάσκει θέματα δημοσίων σχέσεων και εθιμοτυπίας στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών-Στελεχών (Τ.Ε.Μ.Ε.Σ.) της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας αλλά και στο προσωπικό που επιλέγεται για στελέχωση των Πρεσβειών της Χώρας στο εξωτερικό καθώς μιλάει άπταιστα αγγλικά.

Η Δημογλίδου όταν δεν φορά το σήμα…

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία ∆ηµογλίδου, είχε παλιότερα παραχωρήσει συνέντευξη μιλώντας για τη ζωή της, τον ρόλο της στο σώµα και το γεγονός που την πανικόβαλε.

«Όταν βγήκα από τη Σχολή Αξιωματικών, ήμουν μόλις 22 ετών. Καλώς ή κακώς, όταν βγαίνουμε από τη Σχολή Αξιωματικών, αναλαμβάνουμε ηγετικές θέσεις. Από την αρχή διοικούμε. Εγώ βρέθηκα σε ένα Αστυνομικό Τμήμα στο Κερατσίνι. Πολύ δύσκολο Τμήμα, πολύ μεγάλος τομέας, περιοχή µε πολλά προβλήματα. Ήμασταν μόνιμα σε εγρήγορση. Ανέλαβα καθήκοντα διοίκησης άμεσα, γιατί ο διοικητής µου είχε ένα ατύχημα, τραυματίστηκε και ήμουν εγώ μετά από εκείνον. Οπότε στα 22 µου βρέθηκα να διοικώ ένα Τμήμα µε πάνω από 50 ανθρώπους, οι οποίοι µε σεβάστηκαν από την πρώτη στιγμή. ∆εν είδα ποτέ διάκριση στο πρόσωπό µου επειδή είμαι γυναίκα. Ούτε επειδή ήμουν μικρή».

Είναι παντρεμένη µε τον Παναγιώτη, που είναι αστυνομικός, και έχουν δύο παιδιά. Γνωρίστηκαν από μικροί στο Σώμα, στην πρώτη πρακτική. Εκείνη ήταν 20 κι έκτοτε είναι μαζί. «Ήταν έρωτας µε την πρώτη ματιά. Ήταν ένα πολύ καλό και όμορφο παιδί και συνεχίζει να είναι έτσι» λέει η ίδια.

«Μια στιγμή που µε έκανε να πανικοβληθώ ήταν µόνο η γέννηση του δεύτερου παιδιού µου, γιατί είχα μια επιπλοκή κατά τη διάρκεια του τοκετού και εκεί κατάλαβα πόσες φορές είμαστε κοντά στον θάνατο οι άνθρωποι» θυμάται.

Κωνσταντία Δημογλίδου: Πώς και έγινε αστυνομικός;

Ήθελε να γίνει γιατρός. παιδίατρος.

«Είμαι των θετικών επιστημών. Εγραψα 20 στη Βιολογία και τη Χημεία. Δεν ξέρω πώς τελικά ήρθα στην Αστυνομία. Αρχισα στο Λύκειο να ψάχνω λίγο τις σχολές. Δεν ξέρω τι με τράβηξε προσπαθώντας να μάθω για τη Σχολή Αξιωματικών και τελικά, βγάζοντας πάνω από 19.000 μόρια, επέλεξα τη Σχολή Αστυνομικών. Αν με ρωτήσεις σήμερα αν το έχω μετανιώσει, αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω, θα το ξανάκανα. Πολλοί φίλοι μου με ρωτάνε: “Αν κέρδιζες 100.000.000, τι θα έκανες την επόμενη μέρα;” και τους απαντώ: “Θα πήγαινα στο γραφείο. Θα πήγαινα στη δουλειά μου”» είχε δηλώσει παλιότερα.

Η πιο δύσκολη στιγμή στη δουλειά

Το ημερολόγιο δείχνει 1η Μαρτίου. Έχουν περάσει ελάχιστες ώρες μετά το φρικτό δυστύχημα στα Τέμπη. Για κάποιους ανθρώπους στο πεδίο, οι ώρες φάνηκαν αιώνας και ταυτόχρονα μία στιγμή. Το ΕΚΑΒ, η Αστυνομία, η Πυροσβεστική, πάλευαν με τα δευτερόλεπτα, τα συντρίμμια και τις φλόγες. Η πιο δύσκολη στιγμή των Σωμάτων Ασφαλείας, των υγειονομικών υπηρεσιών, των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας. Αγώνα όμως έδιναν και στις διοικήσεις των παραπάνω υπηρεσιών.

Από νωρίς το πρωί, οι λήψεις από το κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας ήταν σχεδόν σαν παγωμένες. Ο πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης και η αστυνόμος Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου στέκονταν ακίνητοι, στητοί και αμίλητοι για δευτερόλεπτα. Σ’ εκείνο το σημείο δεν χωρούσαν λάθη.

Κωνσταντία Δημογλίδου

Μέσα στον ορυμαγδό των φημών, η επίσημη ενημέρωση ήταν αναγκαία για να ξεδιαλύνει το τοπίο. Όλα τα παραπάνω αποτέλεσαν την πιο δύσκολη στιγμή στο πλαίσιο της Επικοινωνίας για την Ελληνική Αστυνομία. Η Κωνσταντία Δημογλίδου εκείνη την ημέρα είχε κλείσει 7 μήνες στη θέση της Εκπροσώπου Τύπου.

Βεβαίως το δύσκολο για εκείνη δεν ήταν ν’ απαγγείλει το ανακοινωθέν. Στις επαφές με τους δημοσιογράφους προσπαθούσε να κρατήσει τους τύπους και να θέσει τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση, μέσα σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση.

Και όλα αυτά χωρίς την παραμικρή βοήθεια από την Hellenic Train η οποία άφησε την ΕΛ.ΑΣ., την Πυροσβεστική και τα νοσοκομεία της Λάρισας να κάνουν αυτό που θα έπρεπε να είναι η δουλειά της ιταλικής εταιρείας: έστω να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό των επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας.

Πηγή