Εντοπισμός και διάσωση 114 αλλοδαπών νότια της Γαύδου - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

27.2.24

Εντοπισμός και διάσωση 114 αλλοδαπών νότια της Γαύδου


 Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίας Γαλήνης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής ότι το φορτηγό πλοίο “CELSIUS LONDON” σημαίας Marshall Islands εντόπισε και περισυνέλλεξε 114 αλλοδαπούς, στη θαλάσσια περιοχή 40 ν.μ. νότια της Γαύδου.


Το Φ/Γ πλοίο κατέπλευσε στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Μεσσαράς, όπου οι 105 από τους αλλοδαπούς μετεπιβιβάστηκαν σε ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στα Χανιά, με τη συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Χανίων.


Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών διεκόπη η διαδικασία της μετεπιβίβασης και το Φ/Γ έπλευσε στον κόλπο της Σούδας, όπου Περιπολικό Πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. παρέλαβε και αποβίβασε με ασφάλεια τους εναπομείναντες 9 αλλοδαπούς. Το σύνολο των διασωθέντων φιλοξενούνται σε κτίριο του Λιμενικού Ταμείου Χανίων. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.