Θαλάσσια ρύπανση στο λιμάνι του Πειραιά - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

29.2.24

Θαλάσσια ρύπανση στο λιμάνι του Πειραιά


 Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Τζελέπη, για ρύπανση από πετρελαιοειδή στη θαλάσσια περιοχή Πύλης Ε 11, του κεντρικού λιμένα Πειραιά.


Στην περιοχή μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία διαπίστωσαν την ύπαρξη κηλίδας πετρελαιοειδών ιριδίζουσας μορφής, έκτασης περίπου 100 τ.μ. Άμεσα ενημερώθηκε ο Οργανισμός Λιμένα Πειραιά και ιδιωτική αντιρρυπαντική εταιρεία ξεκίνησε τις ενέργειες απορρύπανσης με σκάφη, ενώ στη περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., διαπιστώνοντας ότι η ρύπανση περιορίζονταν στην περιοχή των κρηπιδωμάτων, χωρίς να επεκτείνεται σε άλλα σημεία του λιμανιού.


Από την Λιμενική Αρχή ελήφθησαν δείγματα από την περιοχή της ρύπανσης καθώς και από πλοία που νωρίτερα βρίσκονταν στο σημείο, τα οποία πρόκειται να αποσταλούν στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία για έλεγχο ταυτοποίησης. Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ σύμφωνα με την ιδιωτική αντιρρυπαντική εταιρία, δεν υφίσταται περαιτέρω θαλάσσια ρύπανση.