Προβληματισμός για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη: Φόβοι στο Λιμενικό μην χαθεί ο έλεγχος - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

27.2.24

Προβληματισμός για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη: Φόβοι στο Λιμενικό μην χαθεί ο έλεγχος


 Προβληματισμός επικρατεί από τη μεριά του υπουργείου Μετανάστευσης αναφορικά με τις αυξημένες ροές προσφύγων και μεταναστών που παρατηρούνται σε Γαύδο και νότια Κρήτη.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελευθερίας Σπυράκη, παρά το θετικό κλίμα που επικρατεί συνολικά στη χώρα, με τον υπουργό Μετανάστευσης  να κάνει λόγο για μείωση της τάξεως ου 25% στις δομές, η εικόνα δεν είναι αντίστοιχη όσον αφορά τις ροές σε Γαύδο και νότια Κρήτη.


Τα στοιχεία του Λιμενικού

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία του Λιμενικού που αποτυπώνουν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ethnos.gr, το 2023 έφτασαν σε Γαύδο και Κρήτη 683 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ τους δυο πρώτους μήνες του 2024 έφτασαν στα δυο νησιά 781 πρόσφυγες και μετανάστες.


Υπενθυμίζεται ότι μόνο χθες Κυριακή φορτηγό πλοίο σημαίας Μάρσαλ εντόπισε και περισυνέλλεξε 114 αλλοδαπούς, στη θαλάσσια περιοχή 40 ν.μ. νότια της Γαύδου.


Στελέχη του λιμενικού που μιλούν στο ethnos.gr μιλούν για μία συνεχόμενη ροή μεταναστών η οποία άρχισε να κάνει την εμφάνιση της από την περασμένη άνοιξη ωστόσο γιγαντώθηκε από τον περασμένο Δεκέμβριο. Μάλιστα οι ίδιες πηγές παραδέχονται ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ίσως και να πάψει να είναι διαχειρίσιμη. 

Πηγή