«Βροχή» συλλήψεων παράνομων μεταναστών σε Ηγουμενίτσα και Πάτρα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

29.2.24

«Βροχή» συλλήψεων παράνομων μεταναστών σε Ηγουμενίτσα και Πάτρα


Τις απογευματινές ώρες την 27.02.2024, συνελήφθησαν από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής της Πάτρας, δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 33 και 36 ετών, στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών.

Συγκεκριμένα, ο 33χρονος εντοπίστηκε ως οδηγός Ε.Ι.Χ. οχήματος που επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό να διευκολύνει την έξοδο της 36χρονης από τη χώρα, η οποία συνόδευε έναν ανήλικο. Σε περαιτέρω έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η 36χρονη κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό αυτής καθώς και του ανήλικου ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Ε.Ι.Χ. όχημα, ένα (01) κινητό τηλέφωνο, το χρηματικό ποσό των δύο χιλιάδων οκτακοσίων ευρώ (2.800 €) καθώς και τα ταξιδιωτικά έγγραφα.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, συνελήφθησαν από στέλεχος του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής της Ηγουμενίτσας, δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 29 και 26 ετών, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ο 29χρονος και ο 26χρονος, προσπάθησαν να κρυφτούν στο επικαθήμενο ενός Φ/Γ οχήματος (τράκτορας), το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.