Επιχείρηση Ασπίδες: Απέπλευσε για την Ερυθρά Θάλασσα η φρεγάτα «Ύδρα» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

27.2.24

Επιχείρηση Ασπίδες: Απέπλευσε για την Ερυθρά Θάλασσα η φρεγάτα «Ύδρα»


 Απέπλευσε λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Δευτέρας (26/02/2024), από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας, η φρεγάτα «Ύδρα».


Η φρεγάτα «Ύδρα» συμμετάσχει, στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα, όπως αποφασίστηκε από το ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό.


Πρώτος προορισμός της φρεγάτας «Ύδρα« θα είναι ο ναύσταθμος της Κρήτης για λίγες ώρες και στη συνέχεια θα ξεκινήσει το μακρύ της ταξίδι επί τρεις μήνες για να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή αρμάδα των «Ασπίδων», συμμετέχοντας στην προστασία των εμπορικών πλοίων, πολλά από τα οποία είναι ελληνόκτητα και περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα, κινδυνεύοντας πολλές φορές από τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι.


Σε αυτή την ευρωπαϊκή ναυτική αρμάδα συμμετέχει, εκτός από την χώρα μας, η Ιταλία με ένα αντιτορπιλικό και φρεγάτες από την Γερμανία και από την Γαλλία, ενώ το στρατηγείο στην Λάρισα παίζει καταλυτικό ρόλο καθώς έχει τον επιχειρησιακό έλεγχο της επιχείρησης «Ασπίδα».


Δένδιας για φρεγάτα «Ύδρα»: «Έχω πλήρη επίγνωση ότι η πατρίδα σας στέλνει σε ζώνη κινδύνου»


«Με τη συμμετοχή στην επιχείρηση Ασπίδες δεν κάνετε μόνο προβολή της Eλληνικής και της Ευρωπαϊκής σημαίας, αλλά υπηρετείτε το καθαρό εθνικό συμφέρον. Μία επιχείρηση που έχει ελληνική ηγεσία και ελληνικό όνομα. Σας διαβεβαιώνω ότι οι ευχές μας και η σκέψη μας θα σας συνοδεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια της αποστολής σας» είπε ο Δένδιας στα στελέχη και το προσωπικό της Φρεγάτας ΥΔΡΑ ενόψει του απόπλου της.

Με τη συμμετοχή στην επιχείρηση #EUNAVFOR #ASPIDES δεν κάνετε μόνο προβολή της Eλληνικής και της Ευρωπαϊκής σημαίας, αλλά υπηρετείτε το καθαρό εθνικό συμφέρον.

Μία επιχείρηση που έχει ελληνική ηγεσία και ελληνικό όνομα.

Σας διαβεβαιώνω ότι οι ευχές μας και η σκέψη μας θα σας… pic.twitter.com/G2nIx9oEpN

— Nikos Dendias (@NikosDendias) February 26, 2024

Πηγή