ΟΛΗ: Αύξηση 30% στην επιβατική κίνηση το α΄τετράμηνο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

1.5.24

ΟΛΗ: Αύξηση 30% στην επιβατική κίνηση το α΄τετράμηνο


 Ανοδικά κινείται η δραστηριότητα του Λιμανιού του Ηρακλείου, όσον αφορά την κρουαζιέρα.


Αυτή η άνοδος οφείλεται στο γεγονός ότι επιλέγεται περισσότερο ως προορισμός από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιερόπλοιων, αλλά επίσης και στο ότι πρόκειται για μία ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά για καταναλωτές οι οποίοι επιλέγουν το προϊόν κρουαζιέρα ανάμεσα σε άλλα ταξιδιωτικά προϊόντα.


Το Α΄ τετράμηνο 2024, επισκέφτηκαν το Λιμάνι του Ηρακλείου 58.098 επιβάτες, σημειώνοντας σημαντική αύξηση 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ σημαντική αύξηση καταγράφηκε και στις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων.


Το μεγαλύτερο ποσοστό προέλευσης των επιβατών για το 2024 αποτελούν οι Γερμανοί με 32%, ακολουθούν οι Αμερικάνοι, οι Άγγλοι, οι Καναδοί και οι Ισπανοί.


Ο παράγοντας ασφάλεια και η αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών στο λιμάνι του Ηρακλείου συμβάλλουν στην προτίμηση των μεγάλων εταιριών κρουαζιέρας, ενώ το έτος 2024 αναμένεται να αποτελέσει μια νέα χρονιά ρεκόρ τόσο όσον αφορά την επιβατική κίνηση, όσο και τις προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων.


Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου εκτός του ότι προχωρά σε επενδύσεις προκειμένου να διατίθεται ηλεκτροδότηση στα κρουαζιερόπλοια στη θέση ελλιμενισμού έχοντας ως βασική προτεραιότητα την ανάπτυξη υπηρεσιών που συμβάλλουν στην πράσινη μετάβαση, παράλληλα μεριμνά στην διατήρηση των υψηλών παρεχόμενων υπηρεσιών στο τομέα της κρουαζιέρας, προσφέροντας την αξία του προορισμού (value for money) και το αίσθημα ασφάλειας που απαιτεί ο σημερινός καταναλωτής.

Πηγή