Τέλος για τα ένδοξα πυροσβεστικά οχήματα της Ελλάδας -Πωλούνται από μόλις 80 ευρώ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

22.5.24

Τέλος για τα ένδοξα πυροσβεστικά οχήματα της Ελλάδας -Πωλούνται από μόλις 80 ευρώ


 Στην πρέσα θα οδηγηθούν δεκάδες οχήματα, συμπεριλαμβανομένων κάποιον ένδοξων πυροσβεστικών, που πλέον κρίνονται ανήμπορα να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους.


Τον δρόμο προς την ανακύκλωση θα πάρουν δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία μετά την πολυετή προσφορά έργου στον πολίτη πλέον έχουν ηττηθεί από το χρόνο και τη φθορά, και έτσι αδυνατούν να συνδράμουν στις επιχειρήσεις του πυροσβεστικού σώματος.


Πρόκειται για συνολικά 45 πυροσβεστικά οχήματα τέλους ζωής (ΟΚΤΖ), εκ των οποίων τα 18 είναι επιβατικά, τα 13 φορτηγά βάρους κάτω των 3,5 τόνων, και 14 φορτηγά βάρους άνω των 3,5 τόνων.


Τα οχήματα εκποιούνται ανά ομάδες στο πλαίσιο πλειοδοτικής Δημοπρασίας που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 29-5-2024 και ώρα 9:30 π.μ. στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην αίθουσα του Εντευκτηρίου Συνταξιούχων του Ο.Λ.Θ., στον πρώτο προβλήματα του λιμανιού, δίπλα στην Αποθήκη Δ’. Η δημοπρασία οργανώνεται από την ΑΑΔΕ.Η λίστα με τα πυροσβεστικά ΙΧ που εκποιούνται ώστε να πάρουν τον δρόμο της ανακύκλωσης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων VW Golf, VW Transport, Citroen Jumper, Nissan Terrano, Fiat Uno, VW Polo και Suzuki Swift, με την υψηλότερη τιμή να ανέρχεται στα μόλις 400 ευρώ και τη χαμηλότερη στα 80 ευρώ.


Όσον αφορά τα πυροσβεστικά φορτηγά κάτω των 3,5 τόνων, υπάρχουν αρκετά Mitsubishi L300 με ανώτατη τιμή τα 300 ευρώ, ενώ σχετικά με τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων πρωταγωνιστούν συνολικά 5 Mercedes Unimog (χρονολογίας 1972-1980).


Πέρα από τα πυροσβεστικά οχήματα, στην προσεχή πλειοδηματική δημοπρασία της Θεσσαλονίκης θα βγει στο «σφυρί» και ένας μεγάλος αριθμός λεωφορείων του ΟΑΣΘ με κινητήρες πετρελαίου.


Από αυτά πολλά έχουν μήκος 12 μ. και είναι της Scania, ενώ δεν είναι λίγα και τα αρθρωτά, με τα τελευταία να φέρουν την υπογραφή της Volvo. Τέλος, στη συγκεκριμένη δημοπρασία θα υπάρχουν και οχήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων απορριμματοφόρων.


Σημειώνεται ότι δικαίωμα συμμετοχής στη δημοπρασία έχουν μόνο φορείς αδειοδοτημένοι από την Ε.Δ.Ο.Ε. (Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων Ελλάδας) που αποτελεί το μόνο εγκεκριμένο και αδειοδοτημένο σύστημα για την εναλλακτική διαχείριση των οχημάτων τέλους κύκλου ζωής. Η ΕΔΟΕ είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που έχει συσταθεί τον Ιανουάριο του 2004 από τους 33 επίσημους αντιπροσώπους αυτοκινήτων στην Ελλάδα, κατ’ εφαρμογή του Ν.2939/2001 περί ανακύκλωσης.


Παράλληλα, δικαίωμα συμμετοχής για τα οχήματα προς διάλυση έχουν και όσοι ασκούν δραστηριότητα συναφή με τη διαχείριση των οχημάτων αυτών, η άδεια λειτουργείας της οποίας προϋποθέτει έκδοση απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (Α.Ε.Π.Ο.) ή Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (Π.Π.Δ.) χωρίς απαραίτητα να έχουν υποχρέωση συμμετοχής σε συλλογικό σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης.

ΠηγήΠηγή