Μήνυμα ΝΑΤΟ σε Βόρεια Μακεδονία: Μπήκε στη Συμμαχία με το συνταγματικό της όνομα και με αυτό εκπροσωπείται - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

15.5.24

Μήνυμα ΝΑΤΟ σε Βόρεια Μακεδονία: Μπήκε στη Συμμαχία με το συνταγματικό της όνομα και με αυτό εκπροσωπείται


 Μήνυμα με αποδέκτη τη νέα πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα έστειλε το ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η χώρα εντάχθηκε στη Συμμαχία με το συνταγματικό της όνομα και με αυτό εκπροσωπείται.


Συγκεκριμένα, σε ερώτηση που δέχθηκε αξιωματούχος του ΝΑΤΟ σχετικά με το γεγονός ότι η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας δεν χρησιμοποίησε το συνταγματικό όνομα στην τελετή ορκωμοσίας, ανέφερε ότι η συμφωνία των Πρεσπών άνοιξε τον δρόμο για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και συνέβαλε στις σχέσεις καλής γειτονίας, οι οποίες είναι σημαντικό να διατηρηθούν μεταξύ των Συμμάχων. Ειδικότερα, ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ ανέφερε:


«Η Βόρεια Μακεδονία είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ και συμβάλλει σημαντικά στη συλλογική μας ασφάλεια. Αυτό περιλαμβάνει στρατεύματα που αναπτύσσονται στην αποστολή μας KFOR στο Kόσοβο, στην αποστολή παροχής συμβουλών και ανάπτυξης ικανοτήτων στο Ιράκ και στις πολυεθνικές ομάδες μάχης του ΝΑΤΟ στη Λετονία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Η Συμφωνία των Πρεσπών άνοιξε τον δρόμο για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και συνέβαλε στις σχέσεις καλής γειτονίας, οι οποίες είναι σημαντικό να διατηρηθούν μεταξύ των Συμμάχων. Η Βόρεια Μακεδονία εντάχθηκε στη Συμμαχία με το συνταγματικό της όνομα και εκπροσωπείται στο ΝΑΤΟ με αυτό το όνομα».

Πηγή