Νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο: 34 παραβιάσεις και μία εμπλοκή - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

6.4.22

Νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο: 34 παραβιάσεις και μία εμπλοκή


 Επιμένουν οι Τούρκοι στην ανόητη και επικίνδυνη πρακτική των παραβιάσεων του ελληνικού FIR

Σε νέες προκλήσεις προχώρησαν οι Τούρκοι σήμερα Τρίτη, 5 Απριλίου.

Οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου σημειώθηκαν από 9 τουρκικά αεροσκάφη (δυο F-16, δυο F-4, τρία ελικόπτερα, ένα CN-235 και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος – UAV). Σημειώνεται ότι δυο από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα, ενώ σημειώθηκε και μια εμπλοκή.

Συγεκριμένα, καταγράφηκαν 34 παραβιάσεις, με τις 28 να γίνονται από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μια από ένα CN-235, μια από τα F-4 και τέσσερις από τα F-16. Παράλληλα, σημειώθηκαν και εννεά παραβάσεις στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ, τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.


Πηγή

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.