Ανακοίνωση : Θα λάβουν τελικά οι Λιμενικοί το απόγευμα της Μ. Πέμπτης την Μισθοδοσία τους - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

13.4.22

Ανακοίνωση : Θα λάβουν τελικά οι Λιμενικοί το απόγευμα της Μ. Πέμπτης την Μισθοδοσία τους


Update  13/4/2022 13:00

Νωρίτερα, και συγκεκριμένα το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης 21 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή της μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων της Κεντρικής Διοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «το υπουργείο Οικονομικών, με κοινωνική ευαισθησία και έχοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες του πληθυσμού ενόψει του Πάσχα, μετά από συντονισμένες ενέργειες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών και των Διατραπεζικών Συστημάτων ΔΙΑΣ, προγραμματίζει την πληρωμή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων της Κεντρικής Διοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας το απόγευμα της Μ. Πέμπτης 21 Απριλίου 2022, έναντι της Τρίτης 26 Απριλίου που ήταν προγραμματισμένη».


Τα ποσά αναμένεται να εμφανιστούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως το βράδυ της Μ. Πέμπτης, ανάλογα με το Τραπεζικό Ίδρυμα που χρησιμοποιεί κάθε δικαιούχος.


Επιταγή ακρίβειας


Την Μ.Τετάρτη θα δοθεί το έκτακτο επίδομα των 200 ευρώ σε 634.000 χαμηλοσυνταξιούχους.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΚΑ «την Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου 2022 θα πιστωθεί στους λογαριασμούς 634.000 χαμηλοσυνταξιούχων η έκτακτη οικονομική ενίσχυση Πάσχα που ανέρχεται στο ποσό των 200 ευρώ.


Η οικονομική ενίσχυση θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συνταξιούχων με ανώτατο ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 7.200 ευρώ (600 ευρώ μηνιαίως) και ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 14.400 ευρώ.


Συγκεκριμένα θα καταβληθεί σε όσους κατά τον μήνα Μάρτιο 2022 λαμβάνουν:


-οριστική ή προσωρινή κύρια σύνταξη ή προκαταβολή κύριας σύνταξης, λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου,

-προσυνταξιοδοτική παροχή,

-αναπηρικά επιδόματα που καταβάλλονται από τον ηλεκτρονικό εθνικό φορέα κοινωνικής ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ),

-συνταξιοδοτικές παροχές της παρ. 3 του άρθρου 4 του ν. 4387/2016 (Α΄ 85).


Οι συνταξιούχοι (δικαιούχοι και μη) της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης θα έχουν τη δυνατότητα προσωποποιημένης πληροφόρησης μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα τεθεί σε λειτουργία στον διαδικτυακό ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) στην επιλογή: «ηλεκτρονικές υπηρεσίες» για «συνταξιούχους», κατά την ημέρα της πληρωμής. Ο τίτλος της υπηρεσίας είναι: Έλεγχος δικαιώματος έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης Πάσχα 2022.


Οι χρήστες θα εισέρχονται στο σύστημα με χρήση κωδικών taxis και θα μπορούν να βλέπουν στην οθόνη σε πραγματικό χρόνο τον λόγο απόρριψης (μετά από έλεγχο που έχει πραγματοποιήσει η ΑΑΔΕ).


Οι έλεγχοι -λόγοι απόρριψης  είναι οι εξής:


1. Το ατομικό εισόδημά σας είναι μεγαλύτερο από 7.200€


2. Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα σας είναι μεγαλύτερο από 14.400€


3. Είστε κάτοικος Εξωτερικού


4. Η αξία της ακίνητης περιουσίας σας είναι μεγαλύτερη από 200.000€


5. Ο ΑΦΜ ίσως ανήκει σε αποβιώσαντα. Επικοινωνήστε με τον ΕΦΚΑ


6. Δεν βρέθηκε εκκαθαρισμένη δήλωση μέχρι 31/03/2022 για τον ΑΦΜ


Επισημαίνεται ότι όσον αφορά στις ενστάσεις που είχαν υποβληθεί στο bonus2021@efka.gov.gr και αφορούσε στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ που καταβλήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2021, ολοκληρώθηκε η επανεξέτασή τους σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ, απορρίφθηκαν στο σύνολο τους (πλην ελαχίστων περιπτώσεων συνταξιούχων με λάθος ΙΒΑΝ) και οι πολίτες θα μπορούν να δουν στην ίδια πλατφόρμα τον λόγο απόρριψης.


Συντάξεις Μαΐου


Ανατροπές στον προγραμματισμό του ΕΦΚΑ για την πληρωμή των συντάξεων του Μαΐου φέρνει ο επικείμενος εορτασμός του Πάσχα των Καθολικών και των τραπεζικών αργιών της ερχόμενης Παρασκευής 15 Απριλίου αλλά και της Μ. Δευτέρας 18 Απριλίου.


Σύμφωνα με την Καθημερινή, τυχεροί είναι οι συνταξιούχοι που προέρχονται από τα πρώην ταμεία ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ που αντί για τη Μ. Τρίτη, θα δουν τα χρήματά τους να πιστώνονται στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς αργά το βράδυ της Πέμπτης. Οι εν λόγω συνταξιούχοι θα έπρεπε να πληρωθούν το απόγευμα της Δευτέρας 18 Απριλίου, όμως λόγω των αργιών του Πάσχα των Καθολικών τα διατραπεζικά συστήματα δεν θα λειτουργούν. Ετσι, οι εν λόγω συνταξιούχοι θα δουν τα χρήματά τους από την Πέμπτη 14 Απριλίου.


Ο προγραμματισμός στα υπόλοιπα ταμεία


Στις 20 Απριλίου 2022 ημέρα Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες τον ΟΤΕ και το Δημόσιο που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3,5,7,9.


Στις 21 Απριλίου 2022, ημέρα Μεγάλη Πέμπτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές  συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες τον ΟΤΕ και το Δημόσιο που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0,2,4,6,8.


ΠηγήΟι Συνάδελφοι της ΕΛ.ΑΣ το κατάφεραν... 

Με κοινή ανακοίνωση των δύο Ομοσπονδιών ΠΟΣΥΦΥ και ΠΟΑΕΦ πριν λίγο, επιβεβαιώνεται η τελευταία φημολογία πως η καταβολή της μισθοδοσίας για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας θα πραγματοποιηθεί την Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου.

Θυμίζουμε πως πριν λίγες ημέρες οι δύο Ομοσπονδίες των Συνοριακών Φυλάκων και Ειδικών Φρουρών, είχαν καταθέσει αίτημα για καταβολή της μισθοδοσίας πριν το Πάσχα ώστε να μην υπάρξουν τα ίδια σε ό,τι συνέβη τα περασμένα Χριστούγεννα όπου η καταβολή έγινε αμέσως μόλις έκλεισε η αγορά δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους αστυνομικούς.

Όπως φαίνεται τώρα, οι Ομοσπονδίες πρόλαβαν και το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ θα κάνει ... Πάσχα !

Διαβάστε την ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΠΟΣΥΦΥ και ΠΟΑΕΦ εδώ:
Ερώτηση στον κ.ΥΝΑΝΠ . 

Ερώτηση για την καταβολή μισθοδοσίας λιμενικών πριν το Πάσχα κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Τους τελευταίους μήνες οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι έχουν δεχτεί μεγάλο πλήγμα στον πραγματικό τους μισθό εξαιτίας των συνεχών ανατιμήσεων προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, καυσίμων και ενέργειας. Οι ανατιμήσεις αυτές είχαν ξεκινήσει πριν την εκδήλωση της ιμπεριαλιστικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία σαν αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και παρουσίασαν περαιτέρω αύξηση εξαιτίας του πολέμου. Όλα αυτά δημιουργούν συνθήκες που έχουν φέρει σε απόγνωση τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Όπως είναι φυσικό σε ιδιαίτερα δυσμενή οικονομική κατάσταση βρίσκονται και τα οικονομικά όσων υπηρετούν στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ). Είναι άλλωστε γνωστή και η κατάργηση του «δώρου Πάσχα» που επιμένει να διατηρεί και η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι προηγούμενες.

Φέτος το Πάσχα εορτάζεται την 24 Απριλίου. Η καταβολή  της μισθοδοσίας είναι προγραμματισμένη να γίνει δύο ημέρες μετά το Πάσχα. Αποτέλεσμα αυτού θα είναι μεγάλος αριθμός λιμενικών να μην μπορέσει να καλύψει τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες αυτών των ημερών. Θυμίζουμε την ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση που δημιουργήθηκε κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων όταν καταβλήθηκε η μισθοδοσία το απόγευμα παραμονής των Χριστουγέννων.

Σχετικό αίτημα εκφράστηκε και μέσα από την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (ΠΟΛ) προς τον αρμόδιο υπουργό. Με βάση τα παραπάνω θα πρέπει το Υπουργείο Ναυτιλίας να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε τουλάχιστον η καταβολή μισθοδοσίας να πραγματοποιηθεί το αργότερο την Μεγάλη Παρασκευή στις 22 Απριλίου.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε να καταβληθεί η μισθοδοσία των υπηρετούντων στο Λιμενικό Σώμα έγκαιρα πριν την ημέρα του Πάσχα;»

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.