Κ. Μητσοτάκης: Ευρωπαϊκές αποφάσεις στην ενέργεια ή θα συνεχίσουμε να επιδοτούμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

10.4.22

Κ. Μητσοτάκης: Ευρωπαϊκές αποφάσεις στην ενέργεια ή θα συνεχίσουμε να επιδοτούμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις


 Για την αδιάλειπτη στήριξη νοικοκυρών και επιχειρήσεων όσο διαρκεί η ακρίβεια δεσμεύτηκε εκ νέου ο πρωθυπουργός από το 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώνονται σήμερα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πήρε μέρος σε συζήτηση με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Ματίας Κόρμαν, με συντονιστή το δημοσιογράφο του Politico, Φλόριαν Έντερ κάλεσε την Ευρώπη να πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, στην έκτακτη σύνοδο κορυφής στο τέλος Μαΐου, προκειμένου να μην κερδίσουν οι δυνάμεις του λαϊκισμού, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι πρέπει να αποσυνδεθεί η τιμή του φυσικού αερίου από την τιμή του ηλεκτρισμού και είπε ότι χρειαζόμαστε ευρωπαϊκή απάντηση λέγοντας ότι προσδοκά να υπάρξει απόφαση τον Μάιο.

«Αν αυτό δεν συμβεί, θα ξοδέψουμε ως κράτη πόρους για να συγκρατήσουμε τις τιμές» είπε σημειώνοντας ότι αν δεν δράσουμε, θα αφήσουμε χώρο στις δυνάμεις του λαϊκισμού. «Αν δεν παρθεί απόφαση από την ΕΕ, τότε θα δράσουμε μόνοι σε εθνικό επίπεδο» υπογράμμισε. Δεν πρέπει να χάσουμε για οικονομικούς λόγους την υποστήριξη των πληθυσμών μας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και είπε πως στη χώρα μας θα συνεχιστεί η επιδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Επίσης είπε ότι έχουμε 230 δισ. αδιάθετα δάνεια από το ταμείο ανάκαμψης και θα μπορούσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε ως ΕΕ και να τα αξιοποιήσουμε για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

«Βγήκαμε από την πανδημία και ελπίζαμε ότι θα συνεχίζονταν η μεγάλη ανάπτυξη. Κανείς δεν περίμενε πόλεμο στην Ευρώπη. Είναι ξεκάθαρο ότι θα υπάρξουν μεγάλες επιπλοκές στην παγκόσμια οικονομία», τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπληρώνοντας ότι

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι σήμερα δεν υπάρχει λειτουργική αγορά αερίου υπενθυμίζοντας τις προτάσεις που η Ελλάδα κατέθεσε στην ΕΕ. Θα συνεχίσουμε να επιδοτούμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, διαβεβαίωσε. Θα συνεχίσουμε να επιδοτούμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, διαβεβαίωσε.

Επιπλέον ανέφερε ότι η Ελλάδα αποπλήρωσε τα δάνειο του ΔΝΤ νωρίτερα, πήρε την πρώτη δόση από το ταμείο ανάκαμψης, και τον Αύγουστο θα βγούμε από τον μηχανισμό ενισχυμένης εποπτείας.

«Έχει σημασία να δώσουμε μήνυμα στις αγορές ότι μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας, ότι είμαστε αξιόπιστοι» είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι ο επόμενος εφικτός στόχος είναι να αναβαθμιστεί η χώρα σε επενδυτική βαθμίδα.

Επιπλέον υπογράμμισε ότι η ελληνική οικονομία πορεύεται προς τη σωστή κατεύθυνση, έχει φιλόδοξη ατζέντα που την υλοποιεί σε συνθήκες δημοσιονομικής αξιοπιστίας.

Παρακολουθήστε τη συζήτηση

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.