Τουρκία – Γαλάζια Πατρίδα: Ξεκινά η μεγάλη στρατιωτική – άσκηση πρόκληση από την Άγκυρα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

11.4.22

Τουρκία – Γαλάζια Πατρίδα: Ξεκινά η μεγάλη στρατιωτική – άσκηση πρόκληση από την Άγκυρα

 Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»

Η Τουρκία ξεκινά τη μεγάλη της στρατιωτική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» στις 11 Απριλίου, η οποία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 21 Απριλίου. Στην άσκηση θα συμμετάσχουν 122 πολεμικά πλοία, μαχητικά αεροσκάφη, αεροπλάνα εναέριου ανεφοδιασμού, κατασκοπευτικά, ελικόπτερα ATAK, drones, SAS και SAT κομάντος και ομάδες χημικού, βιολογικού, ραδιοενεργού και πυρηνικού πολέμου.

Πότε ξεκίνησε η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»

Η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» διεξήχθη για πρώτη φορά το 2019 σε τρεις θάλασσες ταυτόχρονα: στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Οι μεγάλες ασκήσεις, με τη συμμετοχή και των τριών όπλων, διεξάγονται κάθε δύο χρόνια. Η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» διεξήχθη και πέρυσι, ωστόσο, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας ότι θα γίνει και φέτος.

Στο πλαίσιο της άσκησης Γαλάζια Πατρίδα – 2022, η οποία στοχεύει στην αύξηση των επιπέδων πολεμικής ετοιμότητας, θα αξιολογηθεί η συλλογικότητα, η διορατικότητα και η ικανότητα λήψης αποφάσεων των αρχηγείων και των δυνάμεων που συμμετέχουν στην άσκηση σε ένα άκρως απειλητικό περιβάλλον.

«Γαλάζια Πατρίδα» στις 11 Απριλίου

Η άσκηση θα ξεκινήσει στις 11 Απριλίου 2022, με μετακινήσεις στρατευμάτων και πλοίων από βάσεις και λιμάνια. Κατά τη φάση της Επιχειρησιακής Προετοιμασίας, θα πραγματοποιηθεί βασική εκπαίδευση του ναυτικού σε κατάσταση πολέμου και βολές με πραγματικά όπλα. Η φάση της Διαχείρισης Κρίσεων θα προβλέπει ένα σενάριο σε υψηλά απειλούμενο περιβάλλον. Στην τελευταία φάση της άσκησης μεταξύ 18-21 Απριλίου 2022, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε λιμάνια από 72 πλοία στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου.

Επίδειξη δύναμης από την Τουρκία

Στο βίντεο του CNNTURK, μεταξύ άλλων, οι Τούρκοι δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι «συνεχίζεται η αντίστροφη μέτρηση για την άσκηση Γαλάζια Πατρίδα στην οποία η Τουρκία θα κάνει επίδειξη δύναμης. Στην άσκηση που θα αρχίσει στις 11 Απριλίου οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα ελικόπτερα και τα μαχητικά αεροσκάφη θα προβάλουν στην Γαλάζια Πατρίδα τις ικανότητες τους».

Πηγή