ΠΕΑΛΣ: Μια μικρή μειοψηφία συνδικαλιστών δεν μπορεί να "χαρακτηρίσει" το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή και τα στελέχη του - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

11.4.22

ΠΕΑΛΣ: Μια μικρή μειοψηφία συνδικαλιστών δεν μπορεί να "χαρακτηρίσει" το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή και τα στελέχη του
 Σας παραθέτουμε ανακοίνωση ΠΕΑΛΣ απο το επίσημο site www.peals.gr


Πειραιάς, 11-04-2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή έντονες διαμαρτυρίες, των οποίων έχουμε γίνει αποδέκτες, αναφορικά με δημοσιεύσεις την 10-04-2022 στην ιστοσελίδα www.makeleio.gr με τίτλο "Σοκ και αποτροπιασμός! Ούτε ίχνος τσίπας και ευαισθησίας πάνω τους - Λιμενικοί χλευάζουν και γελούν με τη δολοφονία της Καρολάιν από τον πιλότο Μπάμπη", και  "Υποπλοίαρχος Λιμενικού:“Απαράδεκτες και εμετικές δηλώσεις στελεχών Λ.Σ.”, που σύμφωνα με πληροφόρησή μας αναπαράγονται σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ώρες, και τα οποία συνοδεύονται από πλήθος αρνητικών σχολίων, παρεμβαίνουμε ως Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ), δηλώνοντας ότι τα αναφερόμενα στο εν λόγω βίντεο σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν ούτε τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, ούτε το συνδικαλιστικό κίνημα - συνδικαλιστές του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. και σε κάθε περίπτωση είναι καταδικαστέα.

Η προσφορά, η ευαισθησία και η σοβαρότητα που τα στελέχη Λ.Σ. αντιμετωπίζουν περιστατικά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, αλλά και ιδιαίτερα ευαίσθητα κοινωνικά θέματα, είναι αδιαμφισβήτητη και είναι άδικο να πλήττεται εξαιτίας ενός μικρού αριθμού, μειοψηφίας συνδικαλιστών, που ενώ φαίνεται να διακατέχονται από φαλλοκρατικές αντιλήψεις και ν΄αναφέρονται σε ειδεχθή εγκλήματα, που συγκλόνισαν την κοινωνία, με συμπεριφορά, που προσβάλλει τη μνήμη των άτυχων γυναικών, βλάπτει και θίγει το κύρος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τους συνδικαλιστικούς φορείς στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τα στελέχη του, την ίδια στιγμή αξιώνουν την εμπιστοσύνη εκπροσώπησης σχεδόν 3000 συναδέλφων γυναικών στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ..

Αναμένουμε ότι ο Πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας και τα μέλη του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ), θα αναλάβουν την ευθύνη τους και θα πράξουν άνευ δικαιολογιών, ενστάσεων και συνδικαλιστικών αντιπαλοτήτων, ως οφείλεται και επιβάλλεται να πράξουν κι ως ελάχιστη υποχρέωσή τους, αφενός στη μνήμη των άτυχων γυναικών που αναφέρονται στο βίντεο, στις οικογένειές τους, στο γυναικείο φύλο και αφετέρου έναντι της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας, των στελεχών ΛΣ και ημών που τεθήκαμε, χωρίς να ευθυνόμαστε, σε δυσμενή θέση εξαιτίας τους.

Η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ), ως θεσμικός φορέας, εκπρόσωπος των διοικούντων του Σώματος, Αξιωματικών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., σεβόμενη τα μέλη της και την ευθύνη που φέρουμε ως Αξιωματικοί έναντι των υφισταμένων μας συναδέλφων μας όλων των βαθμίδων, εκφράζει τη λύπη της και ζητά συγνώμη από την οικογένεια της άτυχης Καρολάιν αλλά και της αναφερόμενης στο βίντεο γυναίκας που έχασε της ζωή της από το σύζυγό της σε περιοχή της Μυτιλήνης, για την ασέβεια των συνδικαλιστών αυτών.

 Για το Δ.Σ.

        Ο Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας

Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ             Γεώργιος ΜΑΡΑΓΚΟΣ


www.peals.gr