Διαδικτυακή ενημέρωση μαθητών Λυκείου για τις ΑΕΝ και τις Σχολές Λιμενικού Σώματος - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

6.4.22

Διαδικτυακή ενημέρωση μαθητών Λυκείου για τις ΑΕΝ και τις Σχολές Λιμενικού Σώματος


 Διαδικτυακή ενημέρωση μαθητών Γ’ Λυκείου καθώς και αποφοίτους παλαιοτέρων ετών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022 από τον Υπεύθυνο Σχολικού Επαγγελματικού προσανατολισμού της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Στην ενότητα ενημέρωσης για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) εισηγητής ήταν ο Δ/ντής της ΑΕΝ Ιονίων Νήσων Πλοίαρχος Α’ Ε.Ν. Ρασσιάς Διονύσιος ενώ στην ενότητα των Σχολών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ο Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. Λούτσοβος Νικόλαος από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας.

Στην ενημερωτική αυτή ημερίδα οι μαθητές έκαναν σχετικές ερωτήσεις στους εισηγητές ενώ πολύτιμη ήταν η συμμετοχή δύο αποφοίτων, ένας από την ΑΕΝ και ένας από την Σχολή Λιμενοφυλάκων, οι οποίοι παρουσίασαν την εμπειρία τους από τις σπουδές τους και το επάγγελμα που επέλεξαν.

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και το εκπαιδευτικό προσωπικό των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού του Υπουργείου Ναυτιλίας είναι πάντοτε στην διάθεση της μαθητικής κοινότητας σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να παρουσιάσουν την εμπειρία τους από τις σπουδές και τα επαγγέλματα της θάλασσας και τις προοπτικές της ναυτιλίας.

Great Greek Big Blue