Πολεμικό Ναυτικό: Επιχειρησιακή εκπαίδευση με συνδυασμό «Αναπνευστήρ», «Λαιλάξ» και «La Sirene» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

13.4.22

Πολεμικό Ναυτικό: Επιχειρησιακή εκπαίδευση με συνδυασμό «Αναπνευστήρ», «Λαιλάξ» και «La Sirene»


 Από τη Δευτέρα 28 Μαρτίου έως την Πέμπτη 07 Απριλίου 2022, διεξήχθη επιχειρησιακή εκπαίδευση στο Πολεμικό Ναυτικό με συνδυασμό των εθνικών ασκήσεων «ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡ» και «ΛΑΙΛΑΨ» αλλά και της  πολυεθνικής Αεροναυτικής Άσκησης «LA SIRENE» στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Νοτίου Ιονίου, των Κυθήρων, του Νοτιοδυτικού Αιγαίου, του Βορείου Κρητικού αλλά και του Μυρτώου πελάγους.


Στις ασκήσεις συμμετείχαν μονάδες των Διοικήσεων Φρεγατών, Υποβρυχίων, Ταχέων Σκαφών, Πλοίων Επιτήρησης, Υποβρυχίων Καταστροφών και Αεροπορίας Ναυτικού. Επιπλέον οι εν λόγω Ασκήσεις συνδυάστηκαν με αντικείμενα της Άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ 2022».


Κατά τις ανωτέρω Ασκήσεις εκτελέστηκαν γυμνάσια Πυρών, Αεράμυνας, Ανθυποβρυχιακού Πολέμου, πολέμου μεταξύ Υποβρυχίων, Διοικητικής Μέριμνας, Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικού Πολέμου, καθώς και σημαντικός αριθμός αντικειμένων εξάσκησης σε αντιμετώπιση όλων των ειδών των απειλών.


Οι εν λόγω Ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης στο Πολεμικό Ναυτικό, με σκοπό τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

Πολεμικό Ναυτικό     Πολεμικό Ναυτικό Πολεμικό Ναυτικό Πολεμικό Ναυτικό   Πολεμικό Ναυτικό   Πολεμικό Ναυτικό

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.