Ρεκορ προστίμων απο την Τροχαία σε λίγες ημέρες - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

8.5.22

Ρεκορ προστίμων απο την Τροχαία σε λίγες ημέρες


 Μπαράζ ελέγχων και «βροχή» παραβάσεων βεβαίωσε η Τροχαία την περίοδο του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς στους ατίθασους οδηγούς.

Συνολικά, την περίοδο του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, βεβαιώθηκαν περισσότερες από 55.500 παραβάσεις ενώ διενεργήθηκαν περισσότεροι από 250.000 τροχονομικοί έλεγχοι σε όλη την χώρα!

Μάλιστα τα αυξημένα μέτρα τροχαίας που εφαρμόστηκαν την εορταστική περίοδο, με σκοπό την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και όπως απέδειξαν πως ο στόχος επετεύχθη.

Στο πλαίσιο αυτό, για την αρτιότερη και αμεσότερη ανταπόκριση των Υπηρεσιών, υλοποιήθηκε στοχευμένος σχεδιασμός της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω της εφαρμογής ειδικού πλέγματος δράσεων και της διάθεσης περιπολικών, μοτοσικλετών και συμβατικών οχημάτων, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό.

Συγκεκριμένα, το διάστημα από 26 Απριλίου έως 2 Μαΐου 2022, συγκροτήθηκαν 4.103 συνεργεία τροχονομικών ελέγχων, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 111.666 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 23.556 παραβάσεις, ως ακολούθως:

Υπερβολική Ταχύτητα5.128
Μη χρήση κράνους904
M η χρήση ζώνης ασφαλείας699
Παραβάσεις Μέθης526
Παραβάσεις οχημάτων (ΚΤΕΟ)439
Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα287
Χρήση κινητών τηλεφώνων204
Παραβίαση ερυθρού Σηματοδότη122
Αντικανονικό Προσπέρασμα117
Αντικανονικοί ελιγμοί107
Φθαρμένα ελαστικά78
Κίνηση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.)44
Παραβίαση προτεραιότητας42
M η χρήση παιδικών καθισμάτων22
Κίνηση στην αριστερή λωρίδα8
Λοιπές παραβάσεις14.829
Σύνολο Παραβάσεων23.556

Σημειώνεται ότι, ανάλογα μέτρα εφαρμόστηκαν και κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα. Συνολικά, την περίοδο του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, διενεργήθηκαν 250.690 τροχονομικοί έλεγχοι σε όλη την χώρα και βεβαιώθηκαν 55.534 τροχονομικές παραβάσεις, με τις περισσότερες να αφορούν στην υπερβολική ταχύτητα (περισσότερες από 13.000 παραβάσεις).

Η Τροχαία υπενθυμίζει ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.