Πήρε «φωτιά» η τουρκική «μονταζιέρα» μετά την ιστορική ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

18.5.22

Πήρε «φωτιά» η τουρκική «μονταζιέρα» μετά την ιστορική ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο


 Με την πλάτη στον τοίχο το καθεστώς Ερντογάν επιχειρεί να διαστρεβλώσει το περιεχόμενο της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη – Ασυναρτησίες από τον τουρκικό Τύπο

«Ο Μητσοτάκης πήγε στις ΗΠΑ για να παραδώσει τα κλειδιά της Ελλάδας στον Μπάιντεν» σχολιάζει δηκτικά η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Milliyet», προχωρώντας σε σενάρια πανικού και κινδυνολογίας φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα και οι ΗΠΑ καταστρώνουν σχέδια για στρατιωτική επίθεση κατά της Τουρκίας…

Ο Ερντογάν βλέπει ότι μπαίνει πλέον στην απομόνωση παρά τα εκατομμύρια που έχει δώσει για να κάνει lobbying στο Κογκρέσο. Η Ελλάδα επέστρεψε δυναμικά στο παγκόσμιο και περιφερειακό γίγνεσθαι, ως ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και τη νοτιοανατολική Ευρώπη κι αυτό κάνει έξαλλους τους γείτονες που προχωρούν σε απίστευτες αστειότητες.

«Ο Μητσοτάκης, ο οποίος πρόσφατα κατήγγειλε στο ΝΑΤΟ τη χώρα μας ότι διέπραξε παραβιάσεις στον εναέριο χώρο, φαίνεται έτοιμος για κάθε είδους συκοφαντία που θα επισκιάσει τις επιτυχημένες κινήσεις εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας. Στην πραγματικότητα, δεν είναι άνθρωπος για να τον παίρνεις ελαφρά. Έχοντας σπουδάσει στα πιο διάσημα πανεπιστήμια του κόσμου όπως το Χάρβαρντ και το Στάνφορντ, έχει έναν ευρύ κύκλο στις ΗΠΑ και μια εγγύτητα πέρα από φιλία. Είναι επίσης πολύ κοντά με την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις», γράφει η Milliyet. Εξοργισμένη και Yeni Safak, αναφέρει: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός επιχείρησε να βάλει την Τουρκία στο στόχαστρο κατά τη συνάντησή του με τον Μπάιντεν. Λέγεται πως ο Μητσοτάκης έδειξε στον πρόεδρο των ΗΠΑ τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας».

Οι ανακοινώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στην προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών F-35, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο των ΗΠΑ, είναι μια κίνηση – ματ που αποσυντονίζει τον Ταγίπ Ερντογάν και γκρεμίζει όλο το επιθετικό του αφήγημα με το οποίο εκβιάζει τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Προφανώς οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να τον πετάξουν έξω από το παιχνίδι, όμως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να υποχωρήσουν και να μπουν σε ανατολίτικα παζάρια. Είναι κάτι που δεν το συνηθίζει η άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Προτιμά τα clean deals, τις καθαρές συμφωνίες με αξιόπιστους συνομιλητές.


Πηγή