Αστειότητες απο την Χουριέτ: Κατηγορεί την ελληνική ακτοφυλακή για «παρενόχληση» με πυρά εναντίον τουρκικού γιωτ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

8.5.22

Αστειότητες απο την Χουριέτ: Κατηγορεί την ελληνική ακτοφυλακή για «παρενόχληση» με πυρά εναντίον τουρκικού γιωτ


 Με τίτλο «Παρενόχληση με πυρά από την ελληνική ακτοφυλακή σε ερασιτέχνη ναυτικό» η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» αναφέρει ότι , υπήρξαν και στη θάλασσα την προηγούμενη εβδομάδα, στο στενό της Μυκάλης.


Την ώρα που αυξάνεται η ένταση στο Αιγαίο, συνεχίζεται και ο πόλεμος προπαγάνδας από την Αγκυρα.


Με τίτλο «Παρενόχληση με πυρά από την ελληνική ακτοφυλακή σε ερασιτέχνη ναυτικό» η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» αναφέρει ότι «μετά τις ελληνικές παρενοχλήσεις στον εναέριο χώρο στο Αιγαίο, υπήρξαν και στη θάλασσα την προηγούμενη εβδομάδα, στο στενό της Μυκάλης.


Η απόσταση μεταξύ της Σάμου και του ακρωτηρίου Ντιντίμ είναι σχεδόν 1 μίλι. Μισό μίλι από τη νησίδα Παναγία». «Είναι λοιπόν ένα στενό πέρασμα. Δηλαδή αν φτερνιστείτε, ακούγεται εκεί. Και κάθε άνοιξη εκατοντάδες σκάφη πηγαίνουν νότια χρησιμοποιώντας αυτό το πέρασμα. Αν το λέω σωστά, είναι ένα στενό «χωρίς σύνορα» για τους ναυτικούς.


Μάθαμε ότι ένα ιστιοφόρο 32 ποδιών ενός ερασιτέχνη ναυτικού, περνώντας από το στενό της Μυκάλης, δέχτηκε πυρά παρενόχλησης από το σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής.


Τι συνέβη:

Ο ερασιτέχνης καπετάνιος μας, ο οποίος είναι καρδιολόγος, και η σύζυγός του, ενώ περνούσαν από το στενό της Μυκάλης, δέχτηκαν πυρά από σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής. Ο καπετάνιος, ο οποίος δέχτηκε σε κοντινή απόσταση τα πυρά, ενημερώνει την Τ/Ακτοφυλακή και στη συνέχεια την ελληνική ακτοφυλακή. Το αποτέλεσμα: Πανικός, φόβος και θυμός», περιγράφει ο αρθρογράφος της «Χουριέτ», ο οποίος συνεχίζει καταγγέλλοντας την ελληνική πλευρά λόγω των εντατικών ελέγχων για πρόσφυγες/μετανάστες.


«Φανταστείτε ότι έχετε προγραμματίσει διακοπές. Θα πάτε στη θάλασσα με δικό σας σκάφος ή με σκάφος που έχετε νοικιάσει. Δούλευες όλο το χρόνο. Θα ανακουφίζατε την κούραση των μηνών με τον αέρα και τη θάλασσα. Το όνειρό σας ήταν να ανοίξετε πανιά στο Αιγαίο. Και καθώς νομίζεις ότι πλέεις στις δικές σου παραλίες, ξαφνικά ένα σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής ανοίγει πυρ εναντίον σου.


Τι είναι αυτό τώρα; Έχουμε ξαναδεί παρόμοιες παρενοχλήσεις. Μια συνεχής ένταση. Έρχεται και πάλι το καλοκαίρι. Θα πλεύσουν εκατοντάδες και χιλιάδες βάρκες στη θάλασσα.


Κάποιοι θα έρθουν εδώ από την Ελλάδα. Κάποιοι θα πάνε στα νησιά του Αιγαίου από εδώ. Πώς να ζεις λοιπόν σε μια τέτοια ένταση;», αναρωτιέται ο αρθρογράφος, ο οποίος καταλήγει ότι ενώ οι μαγαζάτορες στα (ελληνικά) νησιά ανυπομονούν για την άφιξη των Τούρκων για να κερδίσουν χρήματα, θα έπρεπε να συναντηθούν οι υπουργοί Άμυνας για να διευθετήσουν το θέμα.

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.