Ακυβερνησία ΙΦ σκάφους στη θαλάσσια περιοχή νότια νήσου Αγίου Γεωργίου - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.5.22

Ακυβερνησία ΙΦ σκάφους στη θαλάσσια περιοχή νότια νήσου Αγίου Γεωργίου


 Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ σκάφους "ΠΑΣΙΘΕΑ'' Ν.Π. 12666, με δυο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, έναν 62χρονο και μια 62χρονη, στη θαλάσσια περιοχή νότια νήσου Αγίου Γεωργίου.


Στην περιοχή έσπευσε το ρυμουλκό “CHRISTOS XLI” σημαίας Παναμά, όπου εντόπισε το "ΠΑΣΙΘΕΑ” καθώς και το Τ/Χ “ΣΗ ΣΟΣ Ι” Τ.Λ. 352. Ειδικότερα, οι δυο αλλοδαποί επιβιβάστηκαν στο ρυμουλκό και μετέπειτα στο ταχύπλοο με σκοπό να μεταφερθούν στο λιμένα Λαυρίου. Εν συνεχεία, η 62χρονη παρελήφθη από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο Κοτρωνίου και μετέπειτα διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ”, ενώ ο 62χρονος εκ νέου επιβιβάστηκε στο Ι/Φ σκάφος μαζί με δυο ιστιοπλόους, το οποίο πλέει σε ασφαλή τομέα.


Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.