Θα ανακοινωθούν οι 200 τακτικές μεταθέσεις; - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

10.8.22

Θα ανακοινωθούν οι 200 τακτικές μεταθέσεις;


 Μεγάλος αναβρασμός επικρατεί στο Αρχηγείο του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ αναφορικά με τις 200 τακτικές που αποφασίστηκαν από τα συμβούλια μεταθέσεων του καλοκαιριού.


Και ενώ όλοι περίμεναν να γνωστοποιηθούν από το Αρχηγείο  τα ονόματα των στελεχών που θα μετατεθούν η απρόβλεπτη στάση της ΠΟΕΠΛΣ  δημιούργησε σοβαρό ζήτημα αφού ως στόχο της είχε τη μη κοινοποίηση των τακτικών μεταθέσεων αφού τα μέλη της στα συμβούλια δεν υπογράφουν τα σχετικά πρακτικά των μεταθέσεων.


Καυστική η στάση του Προέδρου της ΠΕΑΛΣ κ.Πασσάκου κατα της ΠΟΕΠΛΣ ο οποίος τόνισε πως "τα συμβούλια μεταθέσεων - προσφυγών - αποσπάσεων δεν είναι τσιφλίκι κανενός, ούτε ο βασικός πυλώνας  για την υπόσταση ενός συνδικαλιστικού οργάνου, ούτε μπορεί κάνεις να τα εκμεταλλεύεται για την προσωπική του συνδικαλιστική υπόσταση για να δικαιολογεί τη συνδικαλιστική του ανεπάρκεια, ούτε για να πουλά παραγοντιλίκι, ούτε για να κρατά υπό ομηρία τους συναδέλφους του, ούτε αποτελούν μονοπώλιο, ούτε το  αλισβερίσι κανενός." 


Πληροφορίες αναφέρουν πως 7 συνδικαλιστές της αντιπροσωπευτικότερης Ομοσπονδίας τελούν υπό μετάθεση γιαυτό και η απόφαση των συνδικαλιστικών να μην υπογράψουν τα πρακτικά των μεταθέσεων.


Η Π.Ο.Λ. από τη πλευρά της, ζήτησε από τον Αρχηγό να προχωρήσει τη διαδικασία της έκδοσης των διαταγών μετάθεσης προκειμένου να απεγκλωβιστούν έστω και οι λίγοι Λιμενικοί που φεύγουν από τα νησιά προς το τόπο συμφερόντων τους.


Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τη Διοίκηση του Προσωπικό η ΠΟΛ ζήτησε μετά τις τακτικές μεταθέσεις να εξεταστεί η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου των μεταθέσεων αφού επί τρία έτη έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Σώματος.


Τόσο η ΠΕΑΛΣ όσο και η ΠΟΛ στις παρεμβάσεις που κάνουν πέραν της κοινοποίησης των μεταθέσεων ζητούν την ικανοποίηση των αιτημάτων των προσφυγών των συνάδελφων που ζητούν ακύρωση η τροποποίηση για άλλες υπηρεσίες .


Κοινή πεποίθηση των στελεχών είναι πως ο Αρχηγός του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ δεν θα πρέπει να ενδώσει στις απειλές της ΠΟΕΠΛΣ που απειλεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη προκειμένου να μην κοινοποιηθούν οι μεταθέσεις των 7 συνδικαλιστών της αλλά να αποδεχτεί τη θέση της ΠΕΑΛΣ και της ΠΟΛ που σε κοινή γραμμή πλέον ζητούν την ορθολογική διαχείριση των 200 μεταθέσεων τόσο για τα στελέχη που επιθυμούν τη μετακίνησή τους όσο και αυτών που επιθυμούν τη παραμονή η τη τροποποίηση της .


Αναμένουμε τις εξελίξεις..