Πρόσκρουση επιβατικού πλοίου με 591 επιβάτες στο λιμάνι της Αίγινας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

7.8.22

Πρόσκρουση επιβατικού πλοίου με 591 επιβάτες στο λιμάνι της Αίγινας


 Μεσημβρινές ώρες σήμερα, κατά τη διαδικασία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ» Ν.Π. 11228, στον λιμένα ν. Αίγινας, σημειώθηκε ελαφριά πρόσκρουση στον προβλήτα, ενώ το πλοίο προσέδεσε με ασφάλεια στον λιμένα ν. Αίγινας. Παράλληλα ενεπλάκη ο κάβος πρόσδεσης στο δεξιό ελικοφόρο άξονα και άμεσα έγινε κράτηση δεξιάς κύριας μηχανής.

Ειδικότερα, το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Πειραιά στον λιμένα ν. Αίγινας με 591 επιβάτες, 89 οχήματα και 25 δίκυκλα, που και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στον εν λόγω λιμένα. Στο πλοίο πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση από μέλη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ επαγγελματίες δύτες προέβησαν σε απεμπλοκή του δεξιού ελικοφόρου άξονα. Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Εν συνεχεία, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, από επιβάτιδα του εν λόγω πλοίου, ότι κατά την διάρκεια πρόσκρουσης του «ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ» στον προβλήτα ν. Αίγινας, χτύπησε τον αριστερό ώμο και αυχένα σε χώρο εντός του πλοίου, χωρίς να χρειαστεί να της παρασχεθούν πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα του «ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ» και χωρίς να επιθυμεί την μεταφορά της, στο Κέντρο Υγείας Αίγινας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ» μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, ενώ οι επιβάτες που είχαν προγραμματισμένη αναχώρηση για τον λιμένα Πειραιά προωθήθηκαν με έτερο πλοίο.