Διεθνής δημοσκόπηση: Η πλειοψηφία των Ελλήνων θα πολεμούσε για την πατρίδα, πιστεύει στον Θεό και στην ισότητα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.8.22

Διεθνής δημοσκόπηση: Η πλειοψηφία των Ελλήνων θα πολεμούσε για την πατρίδα, πιστεύει στον Θεό και στην ισότητα


 Έτοιμοι να πολεμήσουν για την πατρίδα, θρήσκοι και υπέρ της ισότητας των δύο φύλων παρουσιάζονται οι περισσότεροι Έλληνες σε μεγάλη διεθνή δημοσκόπηση.


Πρόκειται για τη δημοσκόπηση του World Values Survey, στην οποία πολίτες από πολλές χώρες του κόσμου απάντησαν σε περίπου 300 ερωτήσεις, το διάστημα από το 2017 έως το 2021.


Όσον αφορά εμάς τους Έλληνες, προκύπτουν κάποια χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με τις αξίες που έχουμε ως λαός.


ΚΟΣΜΟΣ  15/08/2022  18:44

Ποιοι λαοί της Ευρώπης και πόσο πιστεύουν στην ύπαρξη της κόλασης -Πού βρίσκεται η Ελλάδα, χάρτης σοκ

Σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα πολεμούσε για την πατρίδα, εφόσον χρειαστεί, ενώ σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα των ερωτήσεων ελήφθησαν πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.


Πολύ ισχυρός είναι και ο δεσμός με τη θρησκεία. Οι 9 στους 10 Έλληνες πιστεύουν στον Θεό, ενώ το 82% απάντησε ότι η «θρησκεία είναι πολύ σημαντική». Πάντως, το 35% πηγαίνει στην εκκλησία μόνο σε επίσημες αργίες ή σημαντικές τελετές. Το 44% πιστεύει ότι υπάρχει «κόλαση» και σχεδόν ίδιο ποσοστό (46%) πιστεύει στον «παράδεισο», ενώ σχεδόν ο ένας στους δύο πιστεύει γενικά στη μετά θάνατον ζωή.


Ωστόσο, στο ερώτημα αν υπάρχει μια διαφωνία μεταξύ επιστήμης και θρησκείας, το 66% διαφωνεί με τη θεώρηση ότι «η θρησκεία έχει πάντα δίκιο».


Η πλειοψηφία του λαού μας τίθεται υπέρ του δικαιώματος στην έκτρωση και της σεξουαλικής επιλογής, ενώ μόλις ο ένας στους τέσσερις Έλληνες θεωρεί ότι η έκτρωση δεν δικαιολογείται ποτέ, ενώ το ίδιο θεωρεί και για την ομοφυλοφιλία.


Υπέρ της ισότητας των φύλων παρουσιάζονται οι ερωτηθέντες, με την πλειοψηφία των Ελλήνων (70%) να διαφωνούν με την πρόταση «οι άνδρες αποτελούν καλύτερους πολιτικούς αρχηγούς από τις γυναίκες».

Πηγή