Νέα κτίρια στους Λιμενικούς Σταθμούς Παλιόχωρας και την Χώρα Σφακίων - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

11.8.22

Νέα κτίρια στους Λιμενικούς Σταθμούς Παλιόχωρας και την Χώρα Σφακίων


 Η Λιμενική Επιτροπή του Λιμενικού Ταμείου Χανίων ενέκρινε στις 22/7 την διάθεση πίστωσης από ιδίους πόρους , για την κατασκευή των δυο Λιμενικών Σταθμών στην Παλιόχωρα και την Χώρα Σφακίων, εντός των λιμένων, με προκατασκευασμένα κτήρια, λόγω της ανάγκης άμεσης ικανοποίησης του στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζει στην περιοχή αυτή το Λιμενικό Σώμα.


Παράλληλα, εγκρίθηκε από την αρμόδια διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας το κτιριολογικό τους πρόγραμμα .


Το κτήριο στην Παλιοχωρα θα είναι 75 τ.μ. και το κτήριο στην Χώρα Σφακίων στα 60 τ.μ., ενώ το προεκτιμώμενο κόστος μαζί με τις οικοδομικές άδειες, υπολογίζεται περίπου στα €150.000.


Το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής καθώς και το Λιμενικό Σώμα ευχαριστεί το κρατικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων και τον πρόεδρό του κ. Δημήτρη Βιριράκη για την αρωγή του στο αξιόμαχο έργο της ελληνικής ακτοφυλακής, η οποία μεταξύ των άλλων διατηρεί πάνω από 300 κτήρια σε όλη τη χώρα, σε κάθε σπιθαμή της θαλασσινής μας χώρας, ακριτικής και μη.

Πηγή