«Φύλακας άγγελος των Β. Σποράδων» το πλωτό ασθενοφόρο του Λιμενικού - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

3.8.22

«Φύλακας άγγελος των Β. Σποράδων» το πλωτό ασθενοφόρο του Λιμενικού


 Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για το ασθενοφόρο Σκάφος ρου Λιμενικού Σώματος που ανήκει στη δύναμη της Λιμενικής Αρχής Σκοπέλου.

Το εν λόγω σκάφος εξυπηρετεί ανάγκες του ΕΚΑΒ και έσωσε δεκάδες ζωές συνανθρώπων μας που βρέθηκαν σε κίνδυνο σε κάποιο νησί των Β. Σποράδων και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Βόλου.

Μεγάλη η προσφορά του πληρώματος και κατά τη περίοδο της έξαρσης του covid-19 τους χειμερινούς μήνες καθώς καθημερινά μετέφερε νοσούντες από τον ιό από τα νησιά στο Νοσοκομείο του Βόλου, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδος.

Δυστυχώς όπως τονίζει και η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος το ασθενοφόρο σκάφος στελεχώθηκε από το υπάρχον και αποδεκατισμένο προσωπικό του Λ/Τ Σκοπέλου με το πλήρωμα του υποχρεωμένο να εκτελεί παράλληλα καθήκοντα σε γραφεία της Λιμενικής Αρχής την ίδια ώρα που επιχειρεί 2 και 3 φορές τη μέρα (μεταφέροντας ασθενείς) αφού μέχρι και σήμερα δεν έχει καθοριστεί στη ΠΔΕΜ το καθηκοντολόγιο των ασθενοφόρων σκαφών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, οι υποχρεώσεις και οι αρμοδιότητες των πληρωμάτων τους. Θα τονιστεί δε πως το ΠΛΣ 1067 εκτελεί περιπολίες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή για αλιευτικούς ελέγχους και αστυνόμευση.


Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών Κυράνης Κωνσταντίνος τονίζει πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι του ασθενοφόρου σκάφους έχουν μεταφερθεί στον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη, στον Αρχηγό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ενώ παρεμβάσεις έχουν κάνει οι τοπικοί Βουλευτές του Ν. Μαγνησίας ζητώντας ενίσχυση της υπηρεσίας με εξειδικευμένο προσωπικό και όχι μόνο προκειμένου το πλήρωμα του σκάφους να συνεχίζει να σώζει ζωές.

Οι δεκάδες ασθενείς που έχουν σωθεί από τους Λιμενικούς της Σκοπέλου που υπηρετούν στο ασθενοφόρο Σκάφος ΠΛΣ 1067 τους αποκαλούν ΄΄σωτήρες΄΄ ενώ το πλωτό έχει καθιερωθεί στη συνείδηση όλων ως ο «Φύλακας άγγελος των Β. Σποράδων».

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.