Ναυάγιο στη Ρόδο: «Πληρώσαμε 9.000 ευρώ ο καθένας» -Τι είπαν στους λιμενικούς οι διασωθέντες (VIDEO) - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

12.8.22

Ναυάγιο στη Ρόδο: «Πληρώσαμε 9.000 ευρώ ο καθένας» -Τι είπαν στους λιμενικούς οι διασωθέντες (VIDEO)


 Στις ανακρίσεις των διασωθέντων έχουν ρίξει το «βάρος» τους οι λιμενικές Αρχές για να δουν τι συνέβη στο ναυάγιο που έγινε στη θαλάσσια περιοχή 38 ναυτικά μίλια νότια της Ρόδου.

Στο μεταξύ, άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων μετά τη χθεσινή βύθιση σκάφους με μετανάστες.

Έχουν διασωθεί συνολικά 29 άτομα. Οι διασωθέντες είναι όλοι άνδρες, αφγανικής, ιρανικής και ιρακινής υπηκοότητας οι περισσότεροι.

Σώθηκαν μόνο όσοι ήταν στο κατάστρωμα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, οι διασωθέντες υποστήριξαν στους λιμενικούς ότι είχαν ξεκινήσει από την Κωνσταντινούπολη και οδικώς μεταφέρθηκαν στην Αττάλεια έχοντας πληρώσει κατά μέσο όρο 9.000 ευρώ το άτομο. Στο σκάφος επέβαιναν περίπου 50 με 60 άτομα μεταξύ των οποίων και γυναικόπαιδα.

«Βρισκόμασταν δυο ημέρες στην Κωνσταντινούπολη, μπήκαμε σε ένα φορτηγό πήγαμε προς την Ιταλία. Πληρώσαμε 9.000 ευρώ ο καθένας. Υπήρχαν τέσσερις καμπίνες, οι πόρτες ήταν κλειστές καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού υπήρχαν γυναίκες και παιδιά μαζί μας. Οι διακινητές μιλούσαν στα τηλέφωνα με Τουρκία. Σώθηκαν μόνο όσοι ήμασταν στο κατάστρωμα», ανέφεραν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Τι ισχυρίστηκαν οι διακινητές

Υποψίες στις λιμενικές Αρχές κίνησαν οι δυο διακινητές μεταξύ των διασωθέντων καθώς ήταν οι μόνοι που φορούσαν σωσίβια. Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν στις αρχές πως δεν γνωρίζουν τίποτα «δεν ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη, δεν θυμόμαστε, δεν ξέρουμε τα στοιχεία κανενός, ούτε τα ονόματα. Μας είπαν να πάμε με το σκάφος στην Ιταλία. Δεν ξέρουμε ούτε πώς επιβιβάστηκαν στο σκάφος, ήταν βράδυ».