Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

15.8.22

Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας


 Ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Πλατυγιαλίου, πρωινές ώρες χθες, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους ''WILD PEARL'' σημαίας Γαλλίας στη θαλάσσια περιοχή του Όρμου Μαραθιάς, κόλπου Αστακού Αιτωλοακαρνανίας.


Στην περιοχή έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ε/Π -Α/Κ σκάφος “ΤΑ ΔΥΟ ΑΔΕΡΦΙΑ” Ν.Μ. 43, όπου διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω Ι/Φ σκάφος είχε προσαράξει, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.


Το ''WILD PEARL'' αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του σκάφους “ΤΑ ΔΥΟ ΑΔΕΡΦΙΑ” Ν.Μ. 43 και στη συνέχεια κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Αστακού, με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων.


Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Πλατυγιαλίου του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ι/Φ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα.

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.