Βυθίστηκε σκάφος στον Ωρωπό – Εντοπίστηκαν οι δύο επιβαίνοντες - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

14.8.22

Βυθίστηκε σκάφος στον Ωρωπό – Εντοπίστηκαν οι δύο επιβαίνοντες


 Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ωρωπού από ιδιώτη, για ανατροπή σκάφους και ύπαρξη ατόμων στη θάλασσα, στην περιοχή Χαλκουτσίου Ωρωπού Αττικής και σε απόσταση περίπου διακοσίων (200) μέτρων από το αλιευτικό καταφύγιο της ανωτέρω περιοχής.


Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το βυθισμένο ερασιτεχνικό σκάφος με στοιχεία ”ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ” Σ.Σ. 2905, ενώ διαπιστώθηκε ότι στο εν λόγω σημείο δεν υπήρχαν άτομα στη θάλασσα. Στη συνέχεια στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν στο οικείο αλιευτικό καταφύγιο δύο (02) ημεδαπούς, ηλικίας 59 και 54 ετών, οι οποίοι κατά δήλωση τους ήταν οι μοναδικοί επιβαίνοντες στο εν λόγω σκάφος και περισυνελέγησαν από διερχόμενο ιδιωτικό σκάφος. Οι ανωτέρω δήλωσαν καλά στην υγεία τους και ότι δεν επιθυμούν την παροχή των πρώτων βοηθειών.


Το ”ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ” ρυμουλκήθηκε από το Ε/Π – Α/Κ σκάφος ”ΑΘΗΝΑ” Σ.Λ. 262 και με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη, στο αλιευτικό καταφύγιο Χαλκουτσίου, όπου ανελκύθηκε και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό χώρο φύλαξης σκαφών, με μέριμνα του ιδιοκτήτη του.


Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ωρωπού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ”, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.