Σαλαμίνα: Άμεση η κινητοποίηση του Λιμενικού για την διάσωση του πληρώματος στο αεροσκάφος που προσθαλασσώθηκε - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

6.8.22

Σαλαμίνα: Άμεση η κινητοποίηση του Λιμενικού για την διάσωση του πληρώματος στο αεροσκάφος που προσθαλασσώθηκε


Ενημερώθηκαν πρωινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Ελευσίνας και Σαλαμίνας, για πτώση διθέσιου πυροσβεστικού αεροσκάφους στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ''ΜΠΛΕ ΛΙΜΑΝΑΚΙ'' ν. Σαλαμίνας και Λουτρόπυργου.


Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. εφαρμόστηκε άμεσα το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό του αεροσκάφους και των επιβαινόντων του από τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και δύο (02) Ι/Δ σκάφη με χειριστές ένα στέλεχος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα στέλεχος Π.Ν. αντίστοιχα.


Οι δύο (02) επιβαίνοντες του εν λόγω αεροσκάφους, ένας 37χρονος ημεδαπός και ένας 52χρονος αλλοδαπός, εντοπίστηκαν καλά στην υγεία τους από τα ανωτέρω Ι/Δ σκάφη, τα οποία τους περισυνέλεξαν και τους μετέφεραν με ασφάλεια στην παραλία ''ΒΑΣΙΛΙΚΑ'' ν. Σαλαμίνας. Στη συνέχεια, διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά ''ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ'', για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις, από όπου και εξήλθαν.


Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.