Προσαράξεις σκαφών στην Λευκίμμη και στην Θάσο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.9.22

Προσαράξεις σκαφών στην Λευκίμμη και στην Θάσο


 Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λευκίμμης, από τον πλοίαρχο του Ρ/Κ σκάφους “ΙΩΑΝΝΗΣ” Ν.Π. 12454, για την προσάραξη του Ι/Φ σκάφους “TAYLOR” N.Π. 12858, με οκτώ αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Αλυκών Λευκίμμης ν. Κέρκυρας.


Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν ένα ιδιωτικό σκάφος καθώς και το ανωτέρω Ρ/Κ σκάφος, προς παροχή συνδρομής.


Το Ι/Φ σκάφος αποκολλήθηκε με την συνδρομή του Ρ/Κ και στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε ασφαλώς στη μαρίνα Γουβιών ν. Κέρκυρας. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, εισροή υδάτων ή κίνδυνος σε ξένη περιουσία.


Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Λευκίμμης, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαίωσης αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.


*****


Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θάσου, από ιδιώτη, για την προσάραξη του Ε/Π-Τ/Ρ-Ι/Φ σκάφους “ΟΚΥΡΡΟΗ” N.Κ. 392, με επτά αλλοδαπούς επιβαίνοντες, πλησίον βραχώδους ακτής ακρωτηρίου Παχύς ν. Θάσου.


Άμεσα στην περιοχή μετέβη στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσε προσάραξη του εν λόγω σκάφους σε αβαθή, ενώ εκτελούσε ολική ναύλωση.


Το ανωτέρω σκάφος αποκολλήθηκε με την συνδρομή του Τ/Χ σκάφους “ΜΙΛΝΤΙ” Τ.Ε. 1438 και στη συνέχεια με ιδία μέσα κατέπλευσε ασφαλώς στην μαρίνα Θάσου. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ή φθορά σε ξένη περιουσία.


Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαίωσης αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.