Μητσοτάκης σε Ερντογάν: «Σας περιμένουμε στο φως της μέρας» – Μήνυμα στήριξης από τον Μακρόν - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

13.9.22

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: «Σας περιμένουμε στο φως της μέρας» – Μήνυμα στήριξης από τον Μακρόν


 Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υποδέχθηκε σήμερα στο προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Οι δύο ηγέτες προχώρησαν σε κοινές δηλώσεις έξω από το Μέγαρο, πριν προχωρήσουν στην κατ’ιδίαν συνάντησή τους. Ο Γάλλος Πρόεδρος έστειλε σαφές μήνυμα πλήρους στήριξης της Ελλάδας από τη Γαλλία, κατά τις κοινές δηλώσεις με τον κ.Μητσοτάκη πριν από τη συνάντησή τους.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας ξεκαθάρισε ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει να γίνει καμία αναταραχή στην Ανατολική Μεσόγειο. «Να ευχαριστήσω την Ελλάδα για την αλληλεγγύη που δείξατε το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές. Η Ελλάδα μας βοήθησε κα θα ήθελα να σας ευχαριστώ για την απτή κίνηση αλληλεγγύης. Δεν θα την ξεχάσουμε», είπε αρχικά ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. Και συνέχισε: «Στηρίζουμε πλήρως – και το λέω με μεγάλη σαφήνεια- την Ελλάδα. Αυτή η στρατηγική σχέση δεν θα επιτρέψει να γίνει καμία αναταραχή στην Ανατολική Μεσόγειο».

Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός έστειλε νέο μήνυμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Σε αυτούς που λένε ότι θα έρθουν μια νύχτα, απαντάμε ότι τους περιμένουμε στο φως της ημέρας, εκεί που φαίνεται ποιος έχει το δίκαιο με το μέρος του», είπε χαρακτηριστικά.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Μακρόν για τη στήριξή του απέναντι στη στάση της Τουρκίας. Η πατρίδα μου ξέρει καλά από γειτονικές απειλές γι’ αυτό θα μοιραστώ τις σκέψεις μου με τον κ. Μακρόν. Η δική μας απάντηση σε αυτή την προκλητικότητα είναι η ετοιμότητα», πρόσθεσε ο κ.Μητσοτάκης.

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφίες Reuters