ΠΟΛ: Επίσκεψη στο Λ/Σ ΦΙΣΚΑΡΔΟΥ - Παροχή ρουχισμού - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

14.9.22

ΠΟΛ: Επίσκεψη στο Λ/Σ ΦΙΣΚΑΡΔΟΥ - Παροχή ρουχισμού


 Διαβάστε την ανακοίνωση:

Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών επισκέφτηκε το Λιμενικό Σταθμό Φισκάρδου Κεφαλληνίας όπου παρέδωσε χειμερινό ρουχισμό, υπηρεσιακό μπουφάν και σκουφάκι, σε όλα τα στελέχη του. Ο ρουχισμός αυτός προήλθε κατόπιν ενεργειών μελών μας για την χορηγία του από το κατάστήμα εστίασης ‘’ΤASSIA’’ από το Φισκάρδο Κεφαλονιάς (εδώ) και ευχαριστούμε ιδιοκτήτες του για την παροχή του στην Ομοσπονδία μας.


Στα πλαίσια της επίσκεψης συζητήσαμε με τους συναδέλφους και ακούσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους:


· Η οριακή λειτουργία του Λ/Σ αφού έχουν απομείνει 5 στελέχη για την κάλυψη των αναγκών του και της 24ώρης λειτουργίας του.

· Το παλαιό και στενάχωρο οίκημα στο οποίο στεγάζεται ο σταθμός.

· Η αδυναμία εύρεσης στέγης για τα στελέχη που υπηρετούν σε αυτόν με αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση τους αφού αναγκάζονται να διαμένουν σε αποστάσεις ακόμα και μεγαλύτερες των 30 χιλιομέτρων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ότι ο Λ/Σ έχει ενταχθεί στην 3η κατηγορία, ενώ με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια του πληθυσμού της περιοχής, του τουριστικού χαρακτήρα της και των μέσων μεταφοράς θα έπρεπε να είχε ενταχθεί στην 2η κατηγορία.


Στα θετικά της συνάντησής μας καταγράφηκε η εργατικότητα, το φιλότιμο και η κοινωνική ευαισθησία που επιδεικνύουν για το κοινωνικό σύνολο τα στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Φισκάρδου.



Με ενέργειες – παρεμβάσεις του μέλους του ΔΣ της ΠΟΛ και προϊσταμένου του Λ/Σ Χριστοδουλόπουλου Βάιου προετοιμάζεται ο ισόγειος χώρος του οικήματος ,κατόπιν της παραχώρησης του από το Δήμο Σάμης, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί ηλικιωμένους πολίτες και ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.



Η Π.Ο.Λ. θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα προβλήματα που μας ταλανίζουν αναζητώντας λύσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των συναδέλφων διευρύνοντας τη δράση της σε κάθε μέρος της πατρίδας μας που υπηρετούν στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.