Αλήθεια, δεν έχουν προβλήματα οι άνδρες των σωμάτων ασφαλείας; - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

10.9.22

Αλήθεια, δεν έχουν προβλήματα οι άνδρες των σωμάτων ασφαλείας;


 Ουκ ολίγες φορές κάποιοι συνδικαλιστές των σωμάτων ασφαλείας εμφανίζονται στα μέσα ενημέρωσης σαν το «μακρύ χέρι» της κυβέρνησης και ως εκπρόσωποι του βαθέως κράτους της δεξιάς!


Χαρακτηριστικότερο ίσως παράδειγμα ο πρόεδρος του σωματείου των Ειδικών Φρουρών, ενώ δεν θα χρειαστούμε και ιδιαίτερη προσπάθεια προκειμένου να αριθμήσουμε και - ουκ ολίγα - άλλα ονόματα.


Η κοινή γνώμη τους ξέρει περισσότερο σαν άτυπους εκπροσώπους της Κατεχάκη και όχι σαν εκπροσώπους των συναδέλφων τους, που αγωνίζονται μαζί με άλλους εργαζόμενους για την προώθηση των δικαιωμάτων τους!


Παλαιότερα, για παράδειγμα, τα σωματεία των σωμάτων ασφαλείας συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις ενστόλων στη ΔΕΘ, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του εκάστοτε πρωθυπουργού στο Βελλίδειο, προωθώντας τα αιτήματά τους. Χαρακτηριστικό της μεγάλης κινητοποίησης που γινόταν είναι ότι κάποια φορά στη συγκέντρωση συμμετείχε και ο ίδιος ο αρχηγός της ΕΛΑΣ!


Επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, ωστόσο, οι κινητοποιήσεις αυτές ατόνησαν και σταμάτησαν. Και ας μην επικαλεστούν οι συνδικαλιστές τον κορονοϊό, γιατί φέτος για παράδειγμα δεν υπάρχει πανδημία.


Τι συμβαίνει λοιπόν; Δεν έχουν πλέον προβλήματα οι άνδρες των σωμάτων ασφαλείας ή προέχει να μην δυσαρεστήσουν την κυβέρνηση;


Και επειδή προβλήματα έχουν –και μάλιστα πολλά- μάλλον μας απομένει να υποθέσουμε το δεύτερο!

Β. Σκ.

Πηγή