Πού ψηφίζω στις εκλογές 2023: Βρείτε το εκλογικό τμήμα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

29.3.23

Πού ψηφίζω στις εκλογές 2023: Βρείτε το εκλογικό τμήμα


Την ημερομηνία των εκλογών 2023 ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης (28/3) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Επιβεβαιώνοντας το χθεσινό ρεπορτάζ του iEidiseis, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η προσφυγή στις κάλπες θα γίνει στις 21 Μαΐου. «Η χώρα χρειάζεται καθαρό ορίζοντα. Οι εκλογές θα γίνουν στη λήξη της τετραετίας την Κυριακή 21 Μαΐου. Και η δεύτερη αναμέτρησή αν χρειαστεί θα γίνει αρχές Ιουλίου», είπε ο ίδιος.

Έτσι, όλοι οι πολίτες ηλικίας 17 ετών και άνω, καλούνται να ψηφίσουν βάσει των εκλογικών καταλόγων που έχουν ενημερωθεί.

Παράλληλα, ενημερωμένη είναι και η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού ψηφίζεις».

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα περιλαμβάνει μεταβολές μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2022.

Η διαδικασία συμπλήρωσης της φόρμας είναι απλή, καθώς απλά να ζητάει να συμπληρώσετε μερικά βασικά στοιχεία, όπως το ονοματεπώνυμό σας, το όνομα του πατρός σας κ.τ.λ.

Το μόνο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι το εξής: δεν πρέπει να συμπληρώσετε όλα τα πεδία.

Συμπληρώστε:

Είτε τις κατηγορίες «Επώνυμο», «Όνομα», «Όνομα Πατρός» και «Έτος Γέννησης»
Είτε μόνο τον εκλογικό αριθμό (δείτε πώς θα τον βρείτε παρακάτω) και το επώνυμό σας
Αφού γράψετε στοιχεία σας, πατάτε το κουμπί που γράφει «ΣΥΝΕΧΕΙΑ».

Εάν συμπληρώσετε όλα τα πεδία, τότε δεν θα εμφανιστεί ο τόπος στον οποίο θα ψηφίσετε. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να κάνετε κλικ στην επιλογή «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ» και να επαναλάβετε την αίτηση.

Το επώνυμό σας πρέπει να το συμπληρώσετε ολογράφως, ενώ εάν έχετε δύο επώνυμα θα γράψετε μόνο το πρώτο. Το μικρό όνομα το δικό σας και του πατέρα σας δε χρειάζεται να τα συμπληρώσετε ολογράφως, μπορείτε να γράψετε μόνο τα δύο πρώτα γράμματα. Μπορείτε να γράψετε τα στοιχεία σας με κεφαλαία ή με μικρά γράμματα.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να μάθεις πού ψηφίζεις

Πηγή