Θεσπρωτία: Διαμαρτυρίες για τη μετακίνηση σκάφους του Λιμενικού από τη Σαγιάδα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

31.3.23

Θεσπρωτία: Διαμαρτυρίες για τη μετακίνηση σκάφους του Λιμενικού από τη Σαγιάδα


 Τη διαμαρτυρία του Συλλόγου Υδατοκαλλιεργεητών Θεσπρωτίας, του Δ.Σ. της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργείων, του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και άλλων φορέων, προκαλεί η απόφαση της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος, να μετακινηθεί το μοναδικό λιμενικό σκάφος του Λιμενικού Σταθμού Σαγιάδας, για άγνωστο χρονικό διάστημα στην Πρέβεζα, σε αναπλήρωση σκάφους που παρουσίασε βλάβη.


Όπως σημειώνεται στις σχετικές ανακοινώσεις:


“Ο Λιμενικός Σταθμός Σαγιάδας βρίσκεται εγκατεστημένος στο άκρο της Ελληνικής μεθορίου με την Αλβανία, εποπτεύει την ευρύτερη περιοχή των θαλάσσιων συνόρων με την γείτονα χώρα και με την παρουσία σκάφους περιπολίας ενισχύει την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, αφενός στα θαλάσσια σύνορα καταπολεμώντας παράνομες ενέργειες κι αφετέρου στην ασφαλή λειτουργία των μονάδων υδατοκαλλιέργειας που βρίσκονται εγκατεστημένες στην περιοχή Λωρίδα Σαγιάδας του Δήμου Φιλιατών”.


Οι φορείς ζητούν “την ενίσχυση του Λιμενικού σταθμού Σαγιάδας με το προσωπικό και τα μέσα που είναι απαραίτητα για την επιχειρησιακή τους αρτιότητα και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, στους 400 και πλέον εργαζόμενους στη μεθόριο, μια ανάσα από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα”.

Πηγή