Νοσοκομείο Ρίου: Λιμενικός έσωσε τον ασθενή που πήρε φωτιά - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

30.3.23

Νοσοκομείο Ρίου: Λιμενικός έσωσε τον ασθενή που πήρε φωτιά


 Τρόμο προκάλεσε η φωτιά που εκδηλώθηκε σε έναν θάλαμο του νοσοκομείου Ρίου, εξαιτίας ενός τσιγάρου που άναψε νοσηλευόμενος.

Στην διάσωση του ασθενούς καταλυτικό ρόλο έπαιξε ένας Μεσολογγίτης που μπήκε στο δωμάτιο και τον τράβηξε έξω, σώζοντάς τον από τα χειρότερα. Ο ασθενής θέλησε να καπνίσει ένα τσιγάρο κρυφά μέσα στο δωμάτιο που νοσηλεύεται, όμως αυτό έπεσε και πήρε φωτιά το στρώμα, ενώ στην  συνέχεια λαμπάδιασαν και οι κουρτίνες. Το δωμάτιο γέμισε καπνό και ο ασθενής άρχισε να φωνάζει από τους πόνους, καθώς καιγόταν και ο ίδιος.

Για καλή του τύχη λίγο πιο πέρα βρισκόταν ο Μεσολογγίτης Λιμενικός Χρήστος Βούρβαχης, ο οποίος εκείνη την στιγμή συνομιλούσε με τους γιατρούς της ορθοπεδικής κλινικής, όπου έγινε το συμβάν, προκειμένου να κάνει εισαγωγή για ένα χειρουργείο στο χέρι του. Ακούγοντας τα βογκητά του ανθρώπου που καιγόταν, ζήτησε από μια νοσηλεύτρια να ανοίξει την πόρτα. Περιγράφοντας τον τρόπο που έδρασε, μιλώντας στην ΑΙΧΜΗ, αναφέρει ότι με το άνοιγμα της πόρτας είδε ένα σύννεφο καπνού που δεν άφηνε περιθώριο να δει ξεκάθαρα μέσα στο δωμάτιο. Η μυρωδιά καμένης σάρκας ήταν έντονη. Η νοσηλεύτρια, όπως ήταν φυσικό, τρομοκρατήθηκε και καλούσε σε βοήθεια.

«Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και ο κόσμος προσπαθούσε να βγει έξω για να μην εισπνεύσει τον καπνό. Πήρα μια βαθιά ανάσα, μπήκα στο δωμάτιο και είδα τον άνθρωπο να καίγεται από τη μέση και πάνω. Δεν μπορούσα να πλησιάσω τα χέρια του από τη φλόγα και τον τράβηξα από το πόδι φωνάζοντας να φέρουν έναν πυροσβεστήρα.  Στη συνέχεια τον σήκωσα και μια γενναία νοσηλεύτρια μπήκε με έναν πυροσβεστήρα και τον άδειασε πάνω του. Δεν είχα άλλη ανάσα και βγήκα τρέχοντας έξω,  ξέροντας όμως ότι ο άνθρωπος σώθηκε», είπε ο ίδιος περιγράφοντας την επίμαχη στιγμή που στάθηκε σωτήρια για τον άνθρωπο που μάλλον αντιμετωπίζει και ψυχολογικά προβλήματα.

Αφού βγήκε από το φλεγόμενο δωμάτιο του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς και νοσηλεύεται διασωληνωμένος,  όπως λένε οι πληροφορίες,  έχοντας υποστεί σοβαρά εγκαύματα στα πλευρά και στην πλάτη. Φυσικά παρενέβη και η Πυροσβεστική και έσβησε την φωτιά στο δωμάτιο.