Θεσσαλονίκη: Το πελώριο κρουαζιερόπλοιο «The World» έδεσε στο λιμάνι της πόλης - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

29.3.23

Θεσσαλονίκη: Το πελώριο κρουαζιερόπλοιο «The World» έδεσε στο λιμάνι της πόλης


Το πελώριο κρουαζιερόπλοιο «The World», με σημαία από Μπαχάμες έχει μήκος πάνω από 196 μέτρα και πλάτος 29,8 μέτρα, 12 καταστρώματα και αντί για καμπίνες διαθέτει 165 πολυτελείς αυτόνομες κατοικίες. Όσοι ενδιαφέρονται να το θαυμάσουν από κοντά, μπορούν να το δουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης καθώς εκεί κατέπλευσε στις 7 σήμερα το πρωί. Πριν την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη, πρώτα ταξίδεψε για πέντε ημέρες και εννέα ώρες από την Κωνσταντινούπολη.


Το «The World», με περίπου 180 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων, θα αναχωρήσει αύριο από τη Θεσσαλονίκη, στις 18.30, με προορισμό τη Σύρο.


Κατά την πολύωρη διαμονή τους στη Θεσσαλονίκη, οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου θα έχουν τη δυνατότητα για εκδρομές εντός και εκτός της πόλης. Πολλοί εξ αυτών αναμένεται να ακολουθήσουν την τουριστική διαδρομή «Αρχαιολογικό Μουσείο, Ροτόντα, Άγιος Δημήτριος, Αγία Σοφία», ενώ αρκετοί πρόκειται να επισκεφθούν τη Βεργίνα και κάποιοι στους καταρράκτες της Έδεσσας.


Το «The World» διαθέτει γήπεδο τένις, εγκαταστάσεις spa και γυμναστήριο, πισίνες και μια τεράστια κάβα 12.000 ετικετών κρασιού. Επίσης, μέσα του μπορεί κανείς να βρει έξι εστιατόρια, αρκετά μπαρ, δωμάτιο για τσάι, προσομοιωτή γκολφ, βιβλιοθήκη και αίθουσα κινηματογράφου. Ναυπηγήθηκε πριν από 21 χρόνια (2002), έχει ολική χωρητικότητα 43.188 ατόμων, το τρέχον βύθισμά του αναφέρεται ότι είναι επτά μέτρα.



Συνολικά, μέχρι το τέλος του 2023, με τα μέχρι στιγμής αναρτημένα στοιχεία του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, στο λιμάνι της πόλης αναμένεται να δέσουν συνολικά 68 κρουαζιερόπλοια από 13 διαφορετικές εταιρείες – εκ των οποίων οι πέντε θα είναι καινούριες για την πόλη – από 61 το 2022. Η αυλαία της κρουαζιέρας θα πέσει φέτος για την πόλη της Θεσσαλονίκης στις 17 Δεκεμβρίου, με την έλευση του «Celestyal Crystal», από τον Πειραιά, στις 8 το πρωί και επόμενό του σταθμό, τη Σμύρνη, με ώρα αναχώρησης στις 15.00. 

Πηγή