Νέοι και Ναυτιλία: Η ΑΕΝ Κρήτης τόπος συνάντησης της ναυτικής μας οικογένειας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

23.3.23

Νέοι και Ναυτιλία: Η ΑΕΝ Κρήτης τόπος συνάντησης της ναυτικής μας οικογένειας


 Στο πλαίσιο των πανελλαδικών επιμορφωτικών εκδηλώσεων που έχει υιοθετήσει και διεξάγει συστηματικά η ομάδα της Isalos.net, με τη συμμετοχή του Ιδρύματος Ευγενίδου, διοργάνωσε για μια ακόμη χρονιά ημερίδα-συνάντηση των σπουδαστών των Σχολών Πλοιάρχων & Μηχανικών της ΑΕΝ Κρήτης με εκπροσώπους ναυτιλιακών εταιρειών.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και φέτος στις εγκαταστάσεις της ΑΕΝ Κρήτης στη Σούδα Χανίων.


Η συγκεκριμένη ημερίδα αποτελεί την 25η κατά σειρά συνάντηση νέων σε Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, με εκπροσώπους της ναυτιλίας.


Η ημερίδα «Επιλέγω Ναυτιλία», που έλαβε χώρα την Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023 παρακολούθησαν συνολικά 180 πρωτοετείς σπουδαστές των Σχολών Πλοίαρχων & Μηχανικών της ΑΕΝ Κρήτης, καθώς και 140 σπουδαστές Γ’ & Ε’ εξαμήνων της Σχολής Πλοιάρχων.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη 100 εταιρειών, 24 εκ των οποίων είχαν παρουσία με ειδικά περίπτερα ενημέρωσης της νέας γενιάς.


Στην ημερίδα παρευρέθηκε, μεταξύ εκπροσώπων της ναυτιλιακής κοινότητας, ο κ. Λεωνίδας ∆ηµητριάδης – Ευγενίδης, Ναυτιλιακός Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως του ΙΜΟ και Πρόεδρος του Ιδρύµατος Ευγενίδου, ο οποίος μίλησε στους νέους σπουδαστές για τις προοπτικές αλλά και τις προκλήσεις του ναυτικού επαγγέλματος, σήμερα και στο μέλλον.


Κατά τη συνομιλία του με εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, ο Πρεσβευτής του ΙΜΟ στην Ελλάδα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ποιότητα της ΑΕΝ Κρήτης, επισημαίνοντας τη συμβολή της στη ναυτική εκπαίδευση της χώρας.


Τον πρεσβευτή του IMO στην Ελλάδα τίμησε η ΑΕΝ Κρήτης για τη συνεισφορά του στον εκσυγχρονισμό της, απονέμοντας του τον θυρεό της Ακαδημίας.


Ο θυρεός της ΑΕΝ Κρήτης απονεμήθηκε επίσης στους καθηγητές/καθηγήτριες:


Τσαγκαράκης Αντώνιος Πλοίαρχος Α Τάξης Ε.Ν.

Φραντζεσκάκης Στυλιανός Πλοίαρχος Α Τάξης Ε.Ν.

Κασελάκης Δημήτριος Πλοίαρχος Α Τάξης Ε.Ν.

Μιχελιουδάκης Εμμανουήλ Μηχανικός Α Τάξης Ε.Ν.

Τσολάκη Σοφία Καθηγήτρια Αγγλικών

Εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο πλοίαρχος Λ.Σ. Χρήστος Κουβάτσος, ∆ιοικητής της ΑΕΝ Κρήτης, ο διευθυντής της Σχολής Πλοιάρχων καπτ. Ιωάννης Τσαλαπάκης, καθώς ο διευθυντής της Σχολής Μηχανικών κ. Ευάγγελος Κανακάκης.


Το παρόν στην εκδήλωση και σύντομους χαιρετισμούς απήυθυναν επίσης οι κ.κ. Βασίλειος Βασιλείου Διγαλάκης και Ιωάννης Βασ. Κασσελάκης, Βουλευτές Χανίων, Νέα Δημοκρατία, καθώς και ο κ. Μιχάλης Τσουπάκης, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δήμου Χανίων.


Η ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη υποστήριξη της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ναυτικών του ΥΝΑΝΠ, αλλά και της διοίκησης και της διεύθυνσης των Σχολών, περιλάμβανε 4 επιμέρους θεματικά πάνελ, όπου 20 συμμετέχοντες εισηγητές ανέπτυξαν τις απόψεις τους πάνω σε επίκαιρα θέματα σχετικά με τις ευθύνες και αρμοδιότητες των δοκίμων κατά το πρώτο εκπαιδευτικό ταξίδι, τις κύριες διαφορές ανάμεσα στα διάφορα ήδη πλοίων, τη ζωή στο πλοίο και τις ιδιαιτερότητες της γέφυρας και του μηχανοστασίου, τις προκλήσεις του ναυτικού επαγγέλματος σήμερα αλλά και στο μέλλον, καθώς και την υγεία και ασφάλεια εν πλω.

Πηγή