Αποστρατείες στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ: Ούτε ένα ευχαριστώ για την προσφορά τους…; - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

29.3.23

Αποστρατείες στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ: Ούτε ένα ευχαριστώ για την προσφορά τους…;

 


Άλλο ένα Προεδρικό Διάταγμα για την αποστρατεία συγκεκριμένου αριθμού στελεχών εκδόθηκε σήμερα.

Αποστρατεία εργαζομένων που -ο καθένας με τον τρόπο του- σημάδεψαν το πέρασμά τους από τις τάξεις του Λιμενικού Σώματος με την κατάθεση ψυχής και συνεχούς προσφοράς.

Ένα Προεδρικό Διάταγμα, που ενώ στο σώμα του αναφέρονται ονόματα, στην πράξη όμως και κατά περιεχόμενο τα πρόσωπα αντιμετωπίζονται σαν αριθμοί…

Πέντε, έξι κ.λ.π. κομμάτια λιγότεροι… Λες και δεν πρόκειται για ανθρώπους που κουβαλούν μια ολόκληρη ιστορία μέσα από τις τάξεις του Σώματος…

Ούτε μια παράγραφο ευχαριστίας δεν αξίζουν οι αποστρατευόμενοι; Αν όχι σε αυτό το Π.Δ., σε μια  Υπουργική Απόφαση που θα εκδίδεται παράλληλα;

Μόνο να τους υπενθυμίζεται η υποχρέωση προσφοράς των υπηρεσιών τους στα επόμενα 5 έτη, αν αυτό απαιτηθεί από την πατρίδα;

Υγεία και χαρές ας έχουν στη νέα σελίδα της ζωής τους οι συνάδελφοι. Τους νιώθουμε και εξακολουθούν να είναι μέλη με ισχυρούς δεσμούς στη ευρύτερη οικογένεια των Λιμενικών.

Το δισάκι των εμπειριών και αναμνήσεων που κουβαλούν μετά από 35 χρόνια σκληρής δουλειάς, ας αφήσουν τον χρόνο να το αλαφρώσει, κατά πως εκείνος ξέρει.

Το Λιμενικό Σώμα οφείλει πολλά σε κάθε εργαζόμενο, που το υπηρέτησε πιστά επί 3 1/2 δεκαετίες. Την όποια πρόοδό του το Σώμα την οφείλει και στον κάθε συνάδελφο ξεχωριστά και σε όλους μαζί.

Και αυτό γιατί τις περισσότερες φορές -ιδιαίτερα στο παρελθόν- τα πράγματα προχωρούσαν μπροστά γιατί ο απλός συνάδελφος έβαζε την ψυχή του, την αυτο-μόρφωσή του και το φιλότιμό του και όχι γιατί το ίδιο το Σώμα του παρείχε τα κατάλληλα εφόδια.

Αυτό οφείλει να το αναγνωρίζει και να το ΠΡΟΒΑΛΕΙ το Λιμενικό Σώμα. Με πράξεις και όχι με γενικότητες. Επίσημες τελετές θα πρέπει να γίνονται όχι μόνο κατά την είσοδο νέων στο Σώμα. Να γίνονται ανάλογες και όταν αποστρατεύονται τα στελέχη του.

Όχι να τους χρωστάει η πατρίδα και το σπαθί τους, που οφείλει να απονέμει, όταν προάγονται σε βαθμούς αξιωματικού.

Και όταν χρειαστεί να ζητήσουν οι αποστρατευόμενοι κάτι σχετικό από την νέα τους πραγματικότητα, καλό είναι να υπάρχει μια ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ γωνιά και γραφείο στο Αρχηγείο, να ακουμπήσουν και να υποβάλλουν το αίτημά τους σε ανθρώπους που με χαρά θα το δεχθούν.

Να νιώσουν ότι τα 37 χρόνια προσφοράς τους δεν ξεχάστηκαν…

Να νιώθουν την ζεστασιά της ευρύτερης οικογένειας του Λιμενικού Σώματος.

Χωρίς κανείς να έχει την αίσθηση  ότι γίνεται βάρος…

Γιατί κανείς δεν πρέπει να ξεχνά, ότι ο χρόνος είναι αδυσώπητος και στο κάτω- κάτω άλλος νωρίς άλλος αργότερα, ΟΛΟΙ ΘΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΘΟΎΝ.

Δεν σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν…

Είναι υποχρέωση  του Σώματος, να γροικάται και να φροντίζει και για τους χθεσινούς στυλοβάτες της προόδου του.

Διαφορετικά δεν έχει μέλλον, όποιος δεν σέβεται την ιστορία του…

Να ελπίσουμε, ότι αυτό θα ΑΛΛΑΞΕΙ  προς το καλύτερο στο ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ με ιδιαίτερες πρωτοβουλίες και από πλευράς της ηγεσίας του Σώματος.

Πηγή