Τελετή εκδήλωσης τιμής προς το εν αποστρατεία και το εν ενεργεία προσωπικό του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. (ΦΩΤΟ) - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

23.3.23

Τελετή εκδήλωσης τιμής προς το εν αποστρατεία και το εν ενεργεία προσωπικό του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. (ΦΩΤΟ)


 Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Πεσόντων Στελεχών Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη τους, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρουσία του ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ημέρα κατά την οποία το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή συμπληρώνει 104 χρόνια προσφοράς στην Ελλάδα.

ΥΝΑΝΠ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ

«Καθώς σήμερα συμπληρώνονται 104 χρόνια από την ίδρυση του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής», είπε ο κ. Πλακιωτάκης, «είναι λογικό να αναζητούμε το νήμα που ενώνει το σήμερα με το χθες. Αυτό δεν είναι άλλο από τις αξίες που σηματοδοτούν αυτή την ιστορική διαδρομή. Αξίες που παραμένουν αναλλοίωτες μέσα στον χρόνο και μας συνδέουν με το σήμερα, δείχνοντας μας ταυτόχρονα ως άλλοι φάροι τα μονοπάτια του μέλλοντος».

«Οι ίδιοι ηθικοί κώδικες, οι ίδιοι γραπτοί και άγραφοι νόμοι της θάλασσας η ίδια αυταπάρνηση προς το καθήκον, η ίδια αγάπη προς τον συνάνθρωπο, η ίδια πίστη στο δίκαιο», πρόσθεσε.

Ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στην προσφορά των γυναικών και των ανδρών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής επισημαίνοντας το τεράστιο έργο τους στην προστασία της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα, στην φύλαξη των θαλασσίων συνόρων, αλλά και στην καταπολέμηση κάθε έκνομης ενέργειας.

«Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής», είπε, «επιχειρούν με πλήρη σεβασμό απέναντι στις διεθνείς συνθήκες και τους άγραφους νόμους της θάλασσας».

ΑΡΧΗΓΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γιώργος Αλεξανδράκης, σημείωσε ότι η 19η Μαρτίου είναι μια ημέρα μνήμης, αποτίμησης και υπερηφάνειας για το εξόχως σημαντικό έργο του Σώματος, που η Ελληνική Πολιτεία του έχει εμπιστευτεί να επιτελέσει στο διάβα των 104 χρόνων της ένδοξης ιστορίας του.

«Τιμούμε σήμερα», είπε ο Αρχηγός Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναυάρχος Γιώργος Αλεξανδράκης, «όλα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Τιμούμε», συνέχισε, «τους εν ενεργεία συναδέλφους που καθημερινά προσθέτουν κρίκους υπερηφάνειας στην αλυσίδα των επιτευγμάτων του Σώματος, αποτελώντας την πραγματική και αδιαμφισβήτητη ισχύ του σε οποιοδήποτε μέρος υπηρετούν, όπου και όποτε απαιτείται, υπερβαίνοντας συχνά τα όρια της ανθρώπινης αντοχής.

Με τη δράση τους αποτελούν υπόδειγμα επαγγελματισμού, διοικητικής και επιχειρησιακής αρτιότητας, αλλά και ανθρωπιστικής συμπεριφοράς», κατέληξε.

Σχετικές εικόνες

123456789101112