ΠΣΥΜΕΛΣ : Έρχονται «Oι Ηλίθιοι» απο την θεατρική ομάδα «Ούριος Άνεμος» και παίζουν για καλό σκοπό - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

27.3.23

ΠΣΥΜΕΛΣ : Έρχονται «Oι Ηλίθιοι» απο την θεατρική ομάδα «Ούριος Άνεμος» και παίζουν για καλό σκοπό


 Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Χίου «Ούριος Άνεμος» παρουσιάζει την ανάλαφρη ρομαντική κωμωδία του Neil Simon «Oι Ηλίθιοι» σε σκηνοθεσία Βασίλειου Δημητριάδη. Ημέρες παραστάσεων η 8η και 9η Απριλίου στις 8μ.μ. στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο  Δήμου Χίου.

.com/img/a/


Οι «Ηλίθιοι» είναι μία κωμωδία η οποία αναφέρεται στην ιστορία ενός δασκάλου ο οποίος αποφασίζει να αλλάξει την ποιότητα της ζωής του αφήνοντας πίσω του την αστική ζωή. Οι επιλογές του τον φέρνουν στο Κουλιέτσνικοφ, ένα χωριό της Ουκρανίας. Ο νέος του στόχος είναι να καταφέρει να μορφώσει την Σοφία, η οποία το πρώτο μάθημα που ζητά να διδαχθεί είναι τα καναρινίστικα. Mε έκπληξη διαπιστώνει ότι στο χωριό αυτό υπάρχει μία κατάρα που κάνει όλους τους κατοίκους ηλίθιους και έχει μόνο 24ώρες για να το πετύχει. Τι θα συμβεί στον Λέων που θα έρθει αντιμέτωπος με την ηλιθιότητα και τις προκαταλήψεις της κοινωνίας του Κουλιέτσνικοφ; Θα τα καταφέρει άραγε; Ο χρόνος τρέχει και η ηλιθιότητα δεν έχει όρια! Η συνέχεια επί σκηνής…

 

          Λόγια από τον σκηνοθέτη Ανθυπασπιστή Λ.Σ Δημητριάδη Βασίλειο

.com/img/a/

Ως σκηνοθέτης των “Ηλιθίων” είμαι ενθουσιασμένος που δώσαμε ζωή σε αυτήν την ξεκαρδιστική κωμωδία. Η οξυδέρκεια του Neil Simon και οι σπιρτόζικοι διάλογοί του δημιούργησαν έναν κόσμο με χαριτωμένους χαρακτήρες και παράλογες καταστάσεις οι οποίες θα προκαλέσουν άφθονο γέλιο και θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών.

Οι ηθοποιοί της παράστασης είναι εραστές της τέχνης του θεάτρου και για πρώτη φορά θα βρίσκονται πάνω στη σκηνή για να μας παρουσιάσουν τα αποτελέσματα μιας συλλογικής προσπάθειας η οποία θα διασκεδάσει όλες τις ηλικίες. Πιστεύω ότι το έργο αυτό έχει τη δύναμη όχι μόνο να ψυχαγωγήσει τους θεατές αλλά και να τους γεμίσει αισθήματα ζεστασιάς και ελπίδας.

Οι πρόβες μας ολοκληρώθηκαν μετά από ένα χρόνο προσπαθειών. Τα μέλη της ομάδας μας, μερικά εκ των οποίων και πολίτες του νησιού αλλά και τέκνα συναδέλφων, παράλληλα με τα καθήκοντά τους στο Λιμεναρχείο της Χίου και την δέσμευση του κοινωνικού έργου που επιτελούν καθημερινά, κατάφεραν να πετύχουν και κάτι ακόμα.

Ο σκοπός μου όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με το θέατρο είναι η προσφορά στον συνάνθρωπο και ειδικότερα σε παιδιά ειδικής φροντίδας, γι’ αυτό κι ΕΜΕΙΣ παίζουμε για καλό σκοπόΠαίζουμε για τα παιδιά του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων με  Αυτισμό. Παίζουμε για το Σωματείο Ατόμων με πολλαπλή Σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου.

 

Σκηνοθεσία - Καλλιτεχνική Επιμέλεια - Παραγωγή - Σκηνικά – Αφίσα – Φωτογραφία- Μουσική Επιμέλεια- Φωτισμός – Κοστούμια : Βασίλης Δημητριάδης

 

Παίζουν: Αραπατζή Αθανασία, Ατσάλη Σοφία, Βαλακίτσης Μιχάλης, Λιμενοφύλακας Γκαλέτσης Νίκος, Πλωτάρχης Λ.Σ Καρυστιανός Στέφανος, Καππού Γεωργία, Λαμπριανίδης Στέφανος, Υποπλοίαρχος Λ.Σ Ντάτης Νικήτας, Πεχλιβανίδου Σοφία, Τουρνής Κωνσταντίνος

 

Μουσική: Μουσικό Σχολείο Χίου

Τραγούδι: Σοφία Χατζαθανάση

.com/img/a/

Κανταδόροι: Γκαγιάλης Γιάννης, Κουτσουράκης Δημήτρης, Ανθυπασπιστής Λ.Σ Λάλας Παναγιώτης

 

Μακιγιάζ: Γιώτα Μπάκνη

Κομμώσεις: Δήμητρα Δημητριάδη


Πολιτιστικός Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Χίου Facebook 


 Μια παράσταση για φιλανθρωπικό σκοπό


.com/img/a/