Οι διασώσεις συνανθρώπων μας στη Θεσσαλία αποτελούν την ελάχιστη προσφορά μπροστά στην ανθρώπινη τραγωδία. - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

14.9.23

Οι διασώσεις συνανθρώπων μας στη Θεσσαλία αποτελούν την ελάχιστη προσφορά μπροστά στην ανθρώπινη τραγωδία.


 Η Θεσσαλία γνώρισε μια σύγχρονη, πρωτόγνωρη βιβλική καταστροφή που θα αφήσει πίσω της τεράστιες απώλειες τόσο σε υλικές ζημιές όσο και σε ανθρώπινες ζωές. 


Τα απρόβλεπτα ακραία καιρικά φαινόμενα ενεργοποίησαν άμεσα τα αντανακλαστικά των στελεχών του Κ.Λ.Βόλου και του Β Λ/Τ Αγίας ΚυριακήςΤρικέρων που στο χρονικό διάστημα 7-9/9/23 διέσωσαν με τα ΠΛΣ 615, ΠΛΣ 1027 και ΠΛΣ 1219 αλλά και το Π.Α.Θ Λ.Σ. 090 , με την παράλληλη συνδρομή τουριστικού σκάφους και ρυμουλκού , 330 περίπου συνανθρώπους μας που βρέθηκαν σε κίνδυνο στα παράλια του Πηλίου σε περιοχές που παρουσίασαν εικόνα ολικής καταστροφής. 


Όλες αυτές τις μέρες το προσωπικό του Κ.Λ.Βόλου βρίσκονταν επί ποδός παρέχοντας ταυτόχρονα συνδρομή και βοήθεια με φαγητό και νερό στους συνανθρώπους μας που κατέφθασαν ταλαιπωρημένοι στο λιμάνι του Βόλου. 


Ηρωική και σωτήρια η παρουσία των ομάδων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών ΜΥΑ του Λιμενικού Σώματος που κατάφεραν με επαγγελματισμό και αυτοθυσία να διασώσουν στην Καρδίτσα πάνω από 50 άτομα. 


Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που και το δευτερόλεπτο μετράει οι συνάδελφοί μας ήταν εκεί που υπήρχε ανάγκη ,ήταν εκεί να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας αφήνοντας πίσω τις δικές τους οικογένειες που και αυτές αντιμετώπισαν τον κίνδυνο. 


Την ίδια αυταπάρνηση επέδειξαν και λίγο καιρό πριν στις πυρκαγιές που κατέκαψαν τη Μαγνησία.


Τους αξίζουν συγχαρητήρια.