Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: Συνεχίζονται για 2η μέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

29.9.23

Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: Συνεχίζονται για 2η μέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου


 Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή Αχλάδι Ευβοίας για τον εντοπισμό του χειριστή του ιδιωτικού ελικοπτέρου που έπεσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.


Στο σημείο των ερευνών εκτός από σκάφη του λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη συμμετέχει και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού.


Σύμφωνα με πληροφορίες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το ελικοπτέρο Α-109 απογειώθηκε χθες το πρωί από το ελικοδρόμιο των Αφιδνών, ενώ ο χειριστής ενημέρωσε ότι θα προσγειωθεί στο Μαντούδι Ευβοίας. Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στις 09:00 το πρωί και απογειώθηκε στις 10:13 από το Μαντούδι και έκτοτε αγνοείται.


Στο σχέδιο πτήσης ήταν δηλωμένος μόνο ο χειριστής του ελικοπτέρου, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται αναζητήσεις για δύο άτομα.


«Πετούσε πολύ χαμηλά για ώρα» 


Στο μεταξύ, αυτόπτες ανέφεραν ότι το ελικόπτερο είχε πέσει 300 μέτρα από την ακτή και, σύμφωνα μαρτυρία βυθίστηκε μέσα σε 1,5 λεπτό. Άλλες μαρτυρίες μιλούν για πτήση σε πολύ χαμηλό ύψος και έναν ήχο που ακούστηκε πριν από την πρόσκρουση στη θάλασσα.


Ο πιλότος είχε μεγάλη εμπειρία πτήσεων στην Πολεμική Αεροπορία, όπου πετούσε με Huey, αλλά και την πολιτική αεροπορία.

Πηγή