Δύο περιστατικά με σκάφη σε Σάμο και Ψέριμο, 44 και 20 ατόμων αντίστοιχα – Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από το Λιμενικό Σώμα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

29.9.23

Δύο περιστατικά με σκάφη σε Σάμο και Ψέριμο, 44 και 20 ατόμων αντίστοιχα – Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από το Λιμενικό Σώμα


 Δύο περιστατικά κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις τελευταίες ώρες το Λιμενικό Σώμα.


Πιο αναλυτικά, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενημερώθηκε για ύπαρξη λέμβου με ικανό αριθμό επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή “Αγίου Κωνσταντίνου” βόρεια ν. Σάμου.


Σύμφωνα ε την ανακοίνωση του Λιμενικού, άμεσα στην περιοχή μετέβησαν ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε στην ανωτέρω περιοχή, ακινητοποιημένη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.


Το Περιπολικό σκάφος προέβη στην περισυλλογή σαράντα 44 αλλοδαπών, 35 άνδρες, 2 γυναίκες, 2 κορίτσια και 5 αγόρια, όλους καλά στην υγεία τους και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Μαλαγαρίου ν. Σάμου. Στη συνέχεια παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου. Η λέμβος στην οποία επέβαιναν οι ανωτέρω αλλοδαποί καταστράφηκε.


Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.


Αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε και στην Ψέριμο τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας όταν η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, ενημερώθηκε για την ύπαρξη ικανού αριθμού αλλοδαπών εντός οικισμού ν. Ψερίμου.


Άμεσα στην περιοχή μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε στον λιμένα Ψερίμου 20 αλλοδαπούς, 3 άνδρες, 3 γυναίκες, 6 αγόρια και 8 κορίτσια, οι οποίοι επιβιβάστηκαν στο σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασφάλεια αρχικά στον λιμένα Καλύμνου και στη συνέχεια σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή (Κ.Ε.Δ.) ν. Κω.

Πηγή