Παραμένει δύσκολη η κατάσταση στην Θεσσαλία: 41 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 91 λοίμωξης του αναπνευστικού το τελευταίο 24ωρο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

23.9.23

Παραμένει δύσκολη η κατάσταση στην Θεσσαλία: 41 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 91 λοίμωξης του αναπνευστικού το τελευταίο 24ωρο


 Ανακοινώθηκαν και τρία νέα κρούσματα λεπτοσπείρωσης από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη

Παραμένει δύσκολη η κατάσταση στην Θεσσαλία, μετά τις πλημμύρες και τα λασπόνερα που επιτείνουν τις λοιμώξεις στους κατοίκους της περιοχής.


«Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 41 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 91 νέα κρούσματα λοίμωξης του αναπνευστικού», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη στην ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, μετέδωσε η ΕΡΤ.



Ακόμα, ανακοινώθηκαν τρία νέα κρούσματα λεπτοσπείρωσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, δύο εξ αυτών είναι στην Καρδίτσα και ένα στη Λάρισα, όπως ενημέρωσε η κ. Αγαπηδάκη.


Λεπτοσπείρωση: Πώς μεταδίδεται - Τι να προσέξουν οι πολίτες - Τα συμπτώματα


Η κα. Αγαπηδάκη δήλωσε πως η λεπτόσπειρα μεταδίδεται από ούρα ή ιστούς από μολυσμένα ζώα, όπως είναι τα ποντίκια, τα τρωκτικά όταν έρθουν σε επαφή με το στόμα, τη μύτη, τα μάτια ή ανοικτή πληγή στο δέρμα.


Παράλληλα αναφέρθηκε στο τι να προσέξουν οι πολίτες και τα συμπτώματα της νόσου.


Όπως ανέφερε οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν επαφή με μολυσμένα νερά όταν έχουν ανοιχτές πληγές και είναι σημαντικό να έχουν κατάλληλο ρουχισμό και υποδήματα, να αποφεύγουν να τρώμε αγροτικά προϊόντα, φρούτα και λαχανικά χωρίς να έχουν πλυθεί όπως θα έπρεπε από πλημμυρισμένες περιοχές, να προστατεύουν τα κατοικίδια μας από τις λάσπες.


Οι πολίτες θα πρέπει να προσέλθουν έγκαιρα στις δομές υγείας με την πρώτη υποψία και τα πρώτα συμπτώματα, όπως είπε.


Η κλινική εικόνα της νόσου χαρακτηρίζεται από πυρετό, ρίγος, συμπτώματα γρίπης όπως βήχα, πονόλαιμο, μυαλγίες, κεφαλαλγία, εξάνθημα, ακόμα και ίκτερο, εμετούς, διάρροιες και ερυθρότητα στους οφθαλμούς.

Πηγή