Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις πρέπει να πληρωθούν σήμερα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

29.9.23

Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις πρέπει να πληρωθούν σήμερα


 Τελευταία ημέρα για την καταβολή της τρίτης δόσης του φόρου εισοδήματος και της πέμπτης δόσης του ΕΝΦΙΑ

«Φορτωμένη» με φορολογικές υποχρεώσεις είναι η σημερινή ημέρα (29/9) για εκατομμύρια φορολογούμενους. Θα πρέπει να πληρώσουν την πέμπτη δόση του ΕΝΦΙΑ και την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος ενώ εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι θα πρέπει να καλύψουν και τη μηνιαία δόση της ρύθμισης ή των ρυθμίσεων που εξυπηρετούν για την τμηματική εξόφληση των οφειλών τους.


Δεν είναι λίγοι οι φορολογούμενοι οι οποίοι και αυτό το μήνα δεν θα καταφέρουν να πληρώσουν τους φόρους στην ώρα τους. Με την ακρίβεια να επιμένει και να «ροκανίζει» τα εισοδήματα χιλιάδες νοικοκυριά δυσκολεύονται να είναι συνεπείς στις φορολογικές υποχρεώσεις τους.Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι οι φόροι που μένουν απλήρωτοι «φουσκώνουν» μήνα με τον μήνα, στο 7μηνο έφθασαν τα 3,2 δισ. ευρώ ενώ ο αριθμός των οφειλετών βρίσκεται λίγο κάτω από τα 4 εκατομμύρια.


Σημειώνεται ότι ο φόρος εισοδήματος εξοφλείται σε 8 ίσες μηνιαίες δόσεις με την τελευταία να λήγει στις 29 Φεβρουαρίου 2024 ενώ την ίδια ημέρα εκπνέει και η τελευταία, η δέκατη, δόση του ΕΝΦΙΑ.


Οι λύσεις για περισσότερες δόσεις

Πάντως όσοι δυσκολεύονται να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς την Εφορία μπορούν να κερδίσουν περισσότερες δόσεις επιλέγοντας μια από τις παρακάτω λύσεις:


Σε άτοκες δόσεις με την πιστωτική κάρτα. Οι τράπεζες προσφέρουν την υπηρεσία άτοκων δόσεων που μπορεί να φτάσουν και τις 12 για την πληρωμή του φετινού φόρου εισοδήματος ή ΕΝΦΙΑ στους κατόχους πιστωτικών καρτών. Με τον τρόπο αυτό οι φορολογούμενοι μπορούν να επιμηκύνουν την περίοδο αποπληρωμής των φορολογικών τους υποχρεώσεων χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση.

Σε έως 24 μηνιαίες έντοκες δόσεις με βάση την πάγια ρύθμιση της Εφορίας.

Ο φορο-λογαριασμός

Σημειώνεται ότι ο λογαριασμός των φετινών φορολογικών δηλώσεων έχει φτάσει στα 3,74 δισ. ευρώ και συνεχίζει να ανεβαίνει αφού παρά το γεγονός ότι η αυλαία των φορολογικών δηλώσεων έχει πέσει από τις 4 Σεπτεμβρίου χιλιάδες δηλώσεις υποβάλλονται καθημερινά στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ. Το ποσό του φόρου εισοδήματος που έχει βεβαιωθεί είναι αυξημένο κατά 540 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το 2022 αλλά και το μεγαλύτερο που έχει βεβαιωθεί την τελευταία πενταετία, στοιχείο που αντανακλά την σημαντική αύξηση των εισοδημάτων που δηλώθηκαν φέτος στην Εφορία.

Πηγή