Λιμενικό: Πάνω από 60 παράνομοι μετανάστες διασώθηκαν σε Σάμο και Τήλο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

27.9.23

Λιμενικό: Πάνω από 60 παράνομοι μετανάστες διασώθηκαν σε Σάμο και Τήλο


 Τουλάχιστον 61 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από το λιμενικό τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα σε Σάμο και Τήλο.


Συγκεριμένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ¨ΚΟΚΚΑΡΙΟΥ¨ ν. Σάμου, ακινητοποιημένη λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων.


Το περιπολικό σκάφος προέβη στην περισυλλογή και διάσωση είκοσι επτά (27) αλλοδαπών (24 άνδρες και 3 αγόρια), όλοι καλά στην υγεία τους και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Μαλαγαρίου ν. Σάμου. Στη συνέχεια παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ η ανωτέρω λέμβος καταστράφηκε.


Την ίδια ώρα η Λιμενική Αρχή Καρπάθου, ενημερώθηκε για ύπαρξη ιστιοφόρου σκάφους σε δυσχερή θέση με ικανό αριθμό επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά ν. Τήλου.


Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έρευνας και διάσωσης και για την περιοχή απέπλευσε ένα (01) ναυαγοσωστικό σκάφος καθώς και ένα (01) Παράκτιο Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε λίγο αργότερα το ανωτέρω ιστιοφόρο με τριάντα τέσσερα (34) άτομα, όλοι καλά στην υγεία τους.


Οι ανωτέρω περισυνελέγησαν από το Παράκτιο Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Κω. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καρπάθου.

Πηγή