16ο Συνέδριο ΠΕΑΛΣ / Σπύρος Π. Πασσάκος: “Γυρίζω την πλάτη με τη μη συμμετοχή μου, στους υπαίτιους για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει περιέλθει το ΛΣ…” - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

24.9.23

16ο Συνέδριο ΠΕΑΛΣ / Σπύρος Π. Πασσάκος: “Γυρίζω την πλάτη με τη μη συμμετοχή μου, στους υπαίτιους για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει περιέλθει το ΛΣ…”


Η απάντηση του τ. Προέδρου της ΠΕΑΛΣ Σπύρου Πασσάκου στην πρόσκληση του ΔΣ για να παραστεί στις εργασίες του 16ου συνεδρίου της Ένωσης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει “Άλλωστε ειναι η σειρά σας να απευθυνθείτε στα μέλη μιας και εγώ έχω απευθυνθεί πολλές φορές  με προσωπικές παρεμβάσεις μου, τα τελευταία 7 χρονια με αποκορύφωμα τα τελευταία 2 έτη που διαπίστωσα ότι η “κανονικότητα” που ελπίζαμε  να επανέλθει στο ΛΣ, όχι μόνο δεν ήλθε, αλλά ήταν και είναι τόσο μεγάλη η αντικανονικότητα που ο τέως Υπουργός ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ Ι. με τον νυν Αρχηγό ΛΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ Γ. έφεραν στο ΛΣ, που θα  απαιτηθεί μεγάλη προσπάθεια, εφόσον το επιχειρήσετε και χρόνος,  για να ξεπεραστεί, αν και είμαι σίγουρος  ότι δε θα ξεπεραστεί  τουλάχιστον με αυτόν τον Αρχηγό.”

ΠΡΟΣ ΠΕΑΛΣ


με αφορμή την εθιμοτυπική πρόσκληση  σας να παρευρεθώ στο 16ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023 όπου θα παρατεθεί και η επετειακή δεξίωση για την συμπλήρωση 20 ετών ΠΕΑΛΣ και παρά το γεγονός ότι σε αυτά τα 20 έτη απο την ίδρυση της ΠΕΑΛΣ,  τα 13 σχεδόν χρονια υπηρέτησα την ΠΕΑΛΣ από θέσεις του Προεδρείου του ΔΣ μαζί με τον επίτιμο πρόεδρο της ΠΕΑΛΣ κ. ΣΑΙΤΑΚΗ Δημήτρη,  με τα τελευταία πιο  δύσκολα για το ΛΣ και το προσωπικό  7 έτη έως την αποστρατεία μου από την τιμητική θέση του προέδρου της,   σας ενημερώνω ότι δεν θα παρευρεθώ .


Δεν έκανα έκπτωση στην αξιοπρέπειά  μου , δεν υπέκυψα , δεν πτοήθηκα , δεν παρακάλεσα και δεν έκρυψα τα λόγια μου παρότι  γνώριζα ότι η τακτική μου αυτή θα με οδηγήσει στην αποστρατεία, οπότε ούτε τώρα θα κάνω  κάτι που θεωρώ αναξιοπρεπές,  υπό τη διαμορφωθείσα κατάσταση .


 


Άλλωστε ειναι η σειρά σας να απευθυνθείτε στα μέλη μιας και εγώ έχω απευθυνθεί πολλές φορές  με προσωπικές παρεμβάσεις μου, τα τελευταία 7 χρονια με αποκορύφωμα τα τελευταία 2 έτη που διαπίστωσα ότι η “κανονικότητα” που ελπίζαμε  να επανέλθει στο ΛΣ, όχι μόνο δεν ήλθε, αλλά ήταν και είναι τόσο μεγάλη η αντικανονικότητα που ο τέως Υπουργός ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ Ι. με τον νυν Αρχηγό ΛΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ Γ. έφεραν στο ΛΣ, που θα  απαιτηθεί μεγάλη προσπάθεια, εφόσον το επιχειρήσετε και χρόνος,  για να ξεπεραστεί, αν και είμαι σίγουρος  ότι δε θα ξεπεραστεί  τουλάχιστον με αυτόν τον Αρχηγό.


Κατόπιν των ανωτέρω  αλλα και μετά από προτροπή αρκετών ε.ε Αξιωματικών ΛΣ και όχι μόνο, θεωρώ υποχρέωσή μου για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει περιέλθει το ΛΣ και προσωπικό, να εκφράσω και πάλι την διαμαρτυρία μου, αυτή τη φορά φορά ως τ. πρ. της ΠΕΑΛΣ και ως απόστρατος,   γυρίζοντας ξανά  επιδεικτικά την πλάτη μου  με τη μη συμμετοχή μου,,  στους υπαίτιους,   ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ Ι. και Αρχηγό  σας ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ Γ.


Είμαι δε βέβαιος ότι ομοίως θα διαμαρτυρηθούν τα περισσότερα εκ των 400 μελών της Αττικής ή  850 πανελλήνια μελών σας αλλα και ότι  λαμβάνοντας υπόψη  το σύνθημα σας “εμπνεόμαστε απο το παρελθόν , χαράζουμε πορεία για το μέλλον ” οτι στην ομιλία σας θα στείλετε τα  μηνύματα που πρέπει προς κάθε κατεύθυνση  και κυρίως στον Αρχηγό αποδίδοντας  ως οφείλετε ¨τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ” .


Xανια 


 24-09-2023 


ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. ΣΠΥΡΟΣ