40 χρόνια οπαδικής βίας στην Ελλάδα – Η λίστα του θανάτου - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

12.12.23

40 χρόνια οπαδικής βίας στην Ελλάδα – Η λίστα του θανάτου


 Δεκατρία θύματα έχει θρηνήσει η Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια από την οπαδική βία, πέρα από τους αμέτρητους τραυματίες που κατέληξαν στα νοσοκομεία αιμόφυρτοι και βαριά τραυματισμένοι, όπως ο νεαρός αστυνομικός που δίνει μάχη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.

9/9/1983 Άρης Δημητριάδης – 18 ετών, Θεσσαλονίκη

Ο αθλητής ποδηλασίας Άρης Δημητριάδης έγινε πριν από 39 χρόνια ο πρώτος καταγεγραμμένος νεκρός της τυφλής οπαδικής βίας στη χώρα μας. Μαχαιρώθηκε έξω από το γήπεδο Χαριλάου όταν ρώτησε το σκορ του αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

26/10/1986 Χαράλαμπος Μπλιώνας – 29 ετών, Λάρισα

Ο πρώτος νεκρός στο γήπεδο. Ανήμερα του Αγίου Δημητρίου πριν από 36 χρόνια ο καθηγητής Χαράλαμπος Μπλιώνας στις εξέδρες του γηπέδου Αλκαζάρ χτυπήθηκε στο λαιμό από φωτοβολίδα λίγες μέρες πριν από το γάμο του. Ήταν η πρώτη φορά που είχε πάει στο γήπεδο, τυχαία, γιατί είχε χάσει το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ για την Αθήνα.

13/1/1991 Γιώργος Παναγιώτου – 17 ετών, Αττική

Στις 13 Ιανουαρίου του 1991 ο Γιώργος Παναγιώτου μόλις 17 ετών βρήκε στη Νέα Φιλαδέλφεια θάνατο από φωτοβολίδα στην κοιλιά.

29/3/2007 Μιχάλης Φιλόπουλος – 22 ετών, Αττική

Ο θάνατός του άνοιξε τη συζήτηση για την ανάγκη πάταξης της οπαδικής βίας. Ο Μιχάλης Φιλόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή σε ραντεβού θανάτου μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Λαυρίου.

1/2/2022 Άλκης Καμπανός – 19 ετών, Θεσσαλονίκη

Ο 19χρονος Άλκης Καμπανός πριν από δύο χρόνο βρήκε σκληρό θάνατο από μαχαιριές χούλιγκαν έξω από το γήπεδο Χαριλάου, σχεδόν στο ίδιο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή και ο πρώτος νεκρός οπαδικής βίας.

Ο πατέρας του Άλκη, Αριστείδης Καμπανός δήλωσε: «Δυστυχώς βλέπουμε στο ίδιο έργο θεατές. με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. 23:39:50 Κάθε φορά λέμε ότι είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι αλλά δυστυχώς θα το πω με άσχημο τρόπο το ποτήρι δεν έχει πάτο».

7/8/2023 Μιχάλης Κατσούρης  29 ετών, Αθήνα

Τότε, όλοι ευχήθηκαν να είναι ο τελευταίος. Διαψεύστηκαν με τον Μιχάλη Κατσουρή τον περασμένο Αύγουστο όταν δέχτηκε τη δολοφονική μαχαιριά στο χέρι από άγνωστο, μέχρι σήμερα, δράστη.

Πηγή