Στο Ηράκλειο ο υφυπ. Ναυτιλίας – Η παραχώρηση του λιμανιού και οι ανάγκες του Λιμενικού - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

14.12.23

Στο Ηράκλειο ο υφυπ. Ναυτιλίας – Η παραχώρηση του λιμανιού και οι ανάγκες του Λιμενικού


 

Νέες προοπτικές για την ανάπτυξη του Λιμένα Ηρακλείου ανοίγονται, όπως τονίζουν οι εμπλεκόμενες πλευρές, μετά την υπογραφή σύμβασης για την παραχώρησή στην κοινοπραξία των εταιρειών Grimaldi Euromed S.p.A. & Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. της πλειοψηφικής συμμετοχής 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.

Όπως έγραψε  το Cretalive και επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Παππάς κατά την επίσκεψη του στο Κεντρικό Λιμεναρχείο, στο Ηράκλειο, οι υπογραφές θα “πέσουν” στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ στην Αθήνα στις 18 Δεκεμβρίου.

«Σύντομα προχωράει η παραχώρηση του λιμανιού σε μία πολύ μεγάλη εταιρεία που θα κάνει μεγάλο έργο στο ήδη αναβαθμισμένο λιμάνι του Ηρακλείου. Ανοίγονται νέες προοπτικές για το λιμάνι και η παραχώρηση θα βοηθήσει στην ανάπτυξή του και στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Παππάς.

Ο ίδιος τόνισε τον στρατηγικό σχεδιασμό που υπάρχει για την Κρήτη εν γένει, με αφορμή τις μεταναστευτικές ροές, αναφερόμενος σε αύξηση στις περιπολίες του Λιμενικού Σώματος, και ειδικά στο νότιο τμήμα του νησιού, ενώ σύντομα το Σώμα θα εφοδιαστεί και με drone για την καλύτερη φύλαξη των συνόρων.

Επίσης επισήμανε ότι τον Φεβρουάριο προχωρούν οι προσλήψεις για 72 μηχανικούς και κυβερνήτες στο Λιμενικό. Ήδη το σκάφος 020 του Ηρακλείου αναβαθμίζεται με θερμικές κάμερες και ραντάρ ενώ προχωρά και η διαδικασία αγοράς και εκσυγχρονισμού.

Την εξέλιξη για την παραχώρηση επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του ΟΛΗ Ιωάννης Βαρδαβάς λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «στην Αθήνα, στο ΤΑΙΠΕΔ, θα υπογράψουμε τη σύμβαση παραχώρησης η οποία θα έρθει στη Βουλή για επικύρωση. Όταν επικυρωθεί από τη Βουλή η σύμβαση παραχώρησης αναλαμβάνει ο νέος επενδυτής ο οποίος θα ορίσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο».yfypourgos limenikoi kentriki

yfypourgos limenikoi1

yfypourgos limenikoi2

 

yfypourgos limenikoi3

limeniko yfypourgos1limeniko yfypourgos2

limeniko yfypourgos3

limeniko yfypourgos4